Kayseri'nin şahane lezzeti: Tandır böreği nasıl yapılır?

Kayseri'nin eşsiz lezzetleri arasında bulunan tandır böreği nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Detayları Kayseri Olay haber merkezi olarak sizler için derledik.

Kayseri'nin şahane lezzeti: Tandır böreği nasıl yapılır?

Pastırma ve sucuğun başkenti Kayseri’de bütün lezzetler damakları şenlendiriyor. Bunlardan birisi olan Tandır böreği, Kayseri’nin lezzetiyle baş döndüren eşsiz lezzetlerinden. Her öğüne uygun olan bu böreği ister sabah kahvaltısında ister akşam yemeklerinde isterseniz de misafirlerinize çayın yanında ikram edebilirsiniz. Biraz zahmetli olan bu lezzet yediğiniz andan itibaren bütün yorgunluğunuza iyi gelecek. Peki tandır böreği nasıl yapılır? İşte detaylar…

Malzemeler: 
2 çay bardağı süt
1 adet yumurta 
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 buçuk çorba kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi için:
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
1 tutam maydanoz

Arası için:
200 gram margarin
4 çorba kaşığı tahin

Üzeri için: 
1 yumurta sarısı, sıvı yağ
Susam, çörek otu

Tandır böreği nasıl yapılır? 
Tandır böreğini yapmaya hamurunu hazırlamakla başlıyoruz. Geniş bir kabın içeresine biraz un alıp üzerine tuzu ekliyoruz. Ardından yumurtasını, sütünü ve yağı da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. 
Ardından hamurlarımızı üç bezeye ayırıyoruz. Bezelerimizi dinlenmeye bırakırken arasına sürmek için tereyağı ocağa alıyoruz. Terayağı yanmadan tahinide ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ardından dinlenen bezelerimizi açıp içine hazırladığımız tahin ve yağ karışımını güzelce sürüp tekrar beze haline getiriyoruz. Diğer iki beze için aynı şeyi yapıyoruz. Ardından yeniden bezelerimizi dinlenmeye bırakıyoruz. 
İçerisine tahin sürdüğümüz bezeler dinlenirken iç harcımızı hazırlıyoruz. İç malzemesi için sıvı yağı tavaya alıp üzerine küp küp doğradığımız soğanları alıyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurup ardından kıymayı ekliyoruz. Baharatlarını da atıp güzelce kavuruyoruz. 
İç harcı hazır olunca bezelerimizi tepsinin boyutunda açıyoruz. Aralarına kıyma harcını koyup en üst katına da yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarak üzerine susam ya da çörek otu serpip fırına veriyoruz. 
Böreğimiz piştikten sonra, fırından alınca üzerine bir bez örtüp yarım saat beklettikten sonra servise hazır.
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun. 
Kayseri'nin şahane lezzeti: Tandır böreği nasıl yapılır?