Kayseri'nin o ilçesinde yaşayanların ağırlıklı kısmı yaşlı ve bakıma muhtaç!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yana dertli. Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin yeterli ve verimli hizmet veremediğini dile getiren vatandaşlar, tedavi için Bünyan'a ya da Kayseri'ye yönlendiriliyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o ilçesinde yaşayanların ağırlıklı kısmı yaşlı ve bakıma muhtaç!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde oturan vatandaşların sağlık konusunda ciddi sıkıntı içerisinde oldukları ifade edildi. Mevcut Devlet Hastanesi’nin eksiklikler nedeniyle ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren vatandaşlar bu durumdan yakınıyor. Vatandaşlar tedavi için ya Bünyan’a ya da Kayseri’ye yönlendiriliyor. Bu konuda ilçeye yeni bir hastanenin şart olduğu dile getiriliyor.

Sağlık Bakanı Koca'ya sordu

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşların sağlık alanında yaşadıkları sıkıntılar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca’ya Pınarbaşı ilçesinde yaşanan sorunları sordu.

Kayseri'nin o ilçesinde yaşayanların ağırlıklı kısmı yaşlı ve bakıma muhtaç!

Nüfusun ağırlıklı kısmı ise yaşlı ve hatta bakıma muhtaç kimselerden oluşmaktadır

Pınarbaşı ilçesinde 2023 yılı nüfus verilerine göre 24 bin 172 vatandaşın yaşadığını belirten Özdemir,  ‘İlçe, coğrafi konum itibarıyla Kayseri, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş illerimizin kesişim ve kavşak noktası konumundadır. Bu haliyle Pınarbaşı'nın sahip olduğu trafik yükü ve dışarıdan ağırladığı nüfus da fazladır. Ayrıca yaz aylarında ilçenin nüfusu daha da artmakta, tahmini olarak iki katına çıkmaktadır. Nüfusun ağırlıklı kısmı ise yaşlı ve hatta bakıma muhtaç kimselerden oluşmaktadır. Mevcut durumda Pınarbaşı ilçemizde Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Pınarbaşı Devlet Hastanesi hizmet vermektedir. 25 yataklı hastanede, 4 adet diş ünitesi, 1 adet ameliyat masası, 6+1 homodiyaliz ünitesi, 4 yataklı 1. Seviye yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı palyatif bakım merkezi ve fizik tedavi ünitesi bulunmaktadır. Hastane bu haliyle tam kapasiteyle hizmet vermektedir. İlçede görevli doktorlardan bazılarının ise Pınarbaşı'nda ikamet etmek yerine Kayseri il merkezinde kaldıkları iddia edilmektedir. İlçenin nüfus yükünün fazlalığı, tedaviye muhtaç kesimlerin çokluğu ve trafik kazaları gibi diğer sebeplerle Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin yeterli ve verimli hizmet veremediğinden Pınarbaşılı hemşerilerimiz yakınmaktadır. Tedavi için çoğu hemşerimiz Bünyan yahut Kayseri'ye yönlendirilmekte ancak erişim imkânı bulunmayan vatandaşlarımız da böylesi durumlarda çok ciddi sıkıntılar ve mağduriyetler yaşamaktadır’ dedi.

Pınarbaşı ilçesine yeni bir hastane talebi

MHP’li Özdemir, Sağlık Bakanı Koca’ya, ‘Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nin fiziki, kadro, cihaz ve alt yapı yetersizliği sebebiyle daha geniş servisler, tıbbi kadro ve cihazların olduğu şartlarla ilçeye yeni bir hastanenin yapılması bakanlığınızca planlanmakta mıdır?’ diye sordu ve yazılı yanıt istedi.