Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı: Sağlığı tehdit ediyor!

Kayseri'nin Sarız ilçesinde dikkat çeken kavak ağacı kararı. Merkez mahalle Muhtarları ve vatandaşlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu'ndan talep etti. Belediye harekete geçiyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı: Sağlığı tehdit ediyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız ilçesinde kavak ağacı kararı. Belediyeden konuyla ilgili açıklama geldi. Buna göre polen üreten ve vatandaşları bu yolla rahatsız eden kavak ağaçlarıyla ilgili harekete geçiliyor.

Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı! Sağlığı tehdit ediyor

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu mahalle muhtarlarının ve vatandaşların bu yöndeki taleplerini dinledi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada 'Kavak ağaçlarındaki polen insan sağlığını tehdit ettiği gibi, çevre ile ilgili ciddi sorunlar çıkarmakta ve çevre kirliliğine neden olmaktadır' denildi.

Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı! Sağlığı tehdit ediyor

Sarız'da 'polen üreten' kavak ağaçları kesilecek

Sarız Belediyesi'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 'Merkez Mahalle Muhtarlarımızın  talepleriyle başlatılan ve Belediye Başkanımız Ömer Faruk Eroğlu'nun talimatlarıyla; Belediyemiz  polen üreten ve vatandaşlarımızı rahatsız eden kavak ağaçlarının kendi rızası ile kesilmesini isteyen vatandaşlarımıza destek verecektir' denildi.

Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı! Sağlığı tehdit ediyor

Sağlığa zarar veriyor

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: 'Kavak ağaçlarındaki polen insan sağlığını tehdit ettiği gibi, çevre ile ilgili ciddi sorunlar çıkarmakta ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Hem yaprakları hem de polenleri çevreye zarar veren kavak ağaçlarının kesilmesi çalışmaları için tüm mahalle muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın konuyla ilgi yapacağı çalışmaları Belediye Başkanlığımıza bildirmelerini önemle rica ederiz'

Diğer yandan kavak ağaçlarının polen konusunda sağlığı tahdit edip, etmedikleri tartışma konusuyken uzmanlar polen konusunda vatandaşları uyarıyor. Uzmanlar, özellikle saman ve göz nezlesi olanlar ile astımı olan hastaların bu mevsimde uzun süre dışarıda kalmamaları gerektiğini ifade ediyor.

Kayseri'nin o ilçesinde kavak ağacı alarmı: Sağlığı tehdit ediyor!

Uzmanlar, 'Bu hasta grubu uzun süre dışarıda kalmak zorunda kalıyorsa, eve geldikten sonra kıyafetlerini hızlıca çamaşır makinesine atıp yıkamalı ve duş almalıdırlar. Çünkü vücuda yapışan polenler, alerjik şikayetlerini artırabilirler. Hastaların çamaşırlarını dışarıda kurutmamaları gerekiyor. Çamaşırlara yapışan polenler yine şikayetlerini artırabilir. Araç kullanıyorlarsa polen fitrelerini zamanında değiştirmeleri lazımdır' uyarısında bulunuyor.