Kayseri'nin o ilçesinde 104 çoban toplatılacak mı? Dernek'ten açıklama geldi
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan düzensiz göçmen olan yabancı uyruklu çobanların toplatılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pınarbaşı Çiftçiler Derneği tarihin uzatılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Pınarbaşı Çiftçiler Derneği ilçede bulunan ve düzensiz göçmen kategorisine giren ve kimliği ile çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu çobanların Göç İdaresi Genel Başkanlığı talimatı ile toplatılmasına karar verildiğini açıkladı. Pınarbaşı Çiftçiler Derneği çobanların toplatılmasının ilçedeki dengeyi değiştireceğini açıklarken, mağduriyetin önüne geçilmesi için de girişimlerin sürdüğünü belirtti.
Gözler Nisan ayına çevrildi
Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, birkaç hafta önce Göç İdaresi Genel Başkanlığı talimatıyla Afgan uyruklu çobanların kolluk güçleri tarafından toplanmasına başlanmıştı. Pınarbaşı Çiftçiler Derneği olarak, hayvansal üretimimizin aksamaması adına yaptığımız yoğun girişimler neticesinde bu karar Nisan ayına kadar ertelenmişti” ifadelerine yer verilerek tarihin değişmesinin sağlandığı belirtildi.
Pınarbaşı’da 104 çoban ile ilgili kritik karar
Pınarbaşı’da toplam 104 yabancı uyruklu çobanın bulunduğu öğrenilirken, toplatılma durumunun çiftçilerde mağduriyete yol açacağını belirtilerek şu ifadeler kullanıldı;
“Nisan ayında Pınarbaşı genelinde 104 çobanın toplanması planlanmaktadır. Bu durumun bölgemizdeki arz-talep dengesini bozacağı ve üreticilerimizi ciddi bir mağduriyete sürükleyeceği açıktır. Dernek olarak bu mağduriyetin önüne geçmek ve toplatma işlemini engellemek adına girişimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.”
Süre uzatılacak mı?
Dernek ile yetkililer arasında görüşmelerin sürdüğü, iki ayrı yol izlenebileceği, “Yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda; toplanma kararının ya yeniden erteleneceği ya da Göç İdaresi tarafından bu kişiler için kimlik ve çalışma izni başvurularının açılacağı sözünü almış bulunmaktayız. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadeleri ile açıklandı.
