Kayseri'nin markaları buraya taşınıyor!

İsimleri Kayseri ili özdeşleşen pastırma ve sucuk imalatçıları taşınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, uzun yıllardır gündemde olan taşınma konusuyla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den destek istedi. Bakan, Başkanın talebine ne dedi? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'nin markaları buraya taşınıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsimleri Kayseri ile özdeşleşen, ürettikleri ürünler Türkiye’nin konuştuğu markalar yıllardır üretim yaptığı yerden taşınıyor… Yıllardır Kayseri’nin gündeminde olan, ancak farklı nedenlerden dolayı bir türlü gerçekleşmeyen taşınma konusunu bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç gündeme taşıdı.

Kayseri'nin markaları buraya taşınıyor!

Büyükşehir Belediyesi Oruçreis Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde konuşan Büyükkılıç, pastırma ve sucuk imalathanelerinin yerleşim yerlerinin ortasında kaldığını belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den imalathanelerin taşınması konusunda destek istedi. Büyükkılıç, “Sayın Bakanım yeri ve zamanı belki değil. Sizinle de istişare etmedim. Ama her zamanki iyi niyetinize, Kayserimize olan sevdanıza sığınarak biz diyoruz ki burada daha önce yapılan yine Karpuzatan bölgesindeki sosyal konutlar, ikinci etap, üçüncü etap derken Karpuzatan’ın etrafı kuşatıldı. Şimdi buradaki esnaflarımızı mağdur etmeden, arsasını hazırladık, projesini hazırladık. İnşallah hak sahipleriyle, müsaadenizle, bu hafta içerisinde bir görüşelim. Bir hazırlık TOKİ'mizle de iş birliği halinde Karpuzata'nı oraya taşıyalım ve şehrimizdeki en önemli sıkıntılardan birini esnafımızı, iş adamımızı mağdur etmeden sucuk, pastırmanın merkezini hayata geçirelim diyoruz. Allah izin verirse…” dedi. 

Kayseri'nin markaları buraya taşınıyor!
Büyükkılıç’ın bu talebi üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şimdi başkanım burada Karpuzatan’da çocukluğumuzdan beri adını duyduğumuz güzel firmaların olduğu sucuğa pastırmaya mekan olmuş bir yerden bahsediyor. Evet, zaman içerisinde her şeyi eskiyor. Her şey yenilenmek istiyor. Buranın da değişmesi lazım. Dönüşmesi lazım. Belki de konutların ileride olabilecek birtakım koku gibi, sinek gibi tehlikelerden, tehditlerden de uzaklaşması lazım. Bununla ilgili belediyelerimizin yıllardır bir çalışması var. Yerlerini hazırladılar. Orada herhalde üreticilerimiz de razılar. Önümüzdeki günlerde bu görüşmeleri başkanımız yapar. TOKİ başkanımız da burada. Ben de ona da talimat veriyorum” diyerek, Başkan’ın talebine destek verdi. 
Karpuzatan’daki sucuk, pastırma imalathanelerinin Beydeğirmeni Besi Bölgesi’ne taşınması planlanıyor.