Kayseri'nin 'Manici Teyzesi'

Turizm Elçisi Manici Necibe Teyze, manileri ile Kayseri'nin İncesu ilçesini anlattı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin 'Manici Teyzesi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Güler yüzü, samimiyeti ile İncesulu Necibe Teyze, Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan ‘Şehrin Sesleri’ programına konuk oldu. Keyifli sohbeti ile dikkat çeken Necibe Teyze İncesu hakkında bilgiler verirken, eski zamanlarını da anlattı. 

80 yaşında olan Necibe Teyze, eski zamanlarda günlerinin halı dokuyarak geçtiğini paylaştı. Kendi tabiri ile çarşı ekmeği alıp yiyemediklerini aktaran Necibe Teyze her şeylerini evde kendileri yaptıklarını söyledi. Konuşmalarında manilere de sık sık yer veren Necibe Teyze tatlı bir sitemde de bulundu. Eskiden her şeyi kadınların yaptığı ifade eden Necibe Teyze şimdilerde ise hanımların eşlerine, “Git herif çarşıdan şunu getir, git herif çarşıdan bunu getir” dediğini aktardı.

Komşu anısını anlatan Necibe Teyze, elektrikli süpürgeyi ilk gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini söylerken o anları ise şöyle anlatıyor; “Bir komşuya gittiydim bir şey dönüyor ortada, ‘o neymiş ortada dönen’ dedim. Bir güldüm ‘öyle süpürge mi olur’ diye meğer süpürgeymiş. Bilmiyorum ben.”

Necibe Teyze ardından İncesu ilçesinin güzelliklerini sıraladı. İncesu da misafirin çok sevildiğini aktaran Necibe Teyze, “İncesu da kilise var, kervansaray var, Derebağ da gezecek yer var, marina var her şeyimiz var. İncesu misafiri çok sever. Buraya gelmeyeceksiniz de nereye gideceksiniz?” ifadelerine yer verdi. 

Yine videoda Necibe Teyzenin yaptığı telefon görüşmesi de eğlenceli anlara sahne oldu.