Kayseri'nin kredi kartı tablosu! Vatandaş borcu borçla ödüyor...

Kayseri'de vatandaş borcunu borçla ödüyor. Kentte yılın ilk üç ayında tüketici kredisi yüzde 11,3 artarken kart borçları yüzde 24,6 arttı. Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezince hazırladığımız Kayseri Haber bülteninde..

Kayseri'nin kredi kartı tablosu! Vatandaş borcu borçla ödüyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülke genelinde olduğu gibi Kayseri'de de yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşları kara kara düşündürüyor. Seçimin sona ermesinin ardından geçim dönemi başladı. Ekonomideki gelişmelere bakıldığında Türkiye'yi zor günler beklediğine dair yorumlar yapılırken, Kayseri'de vatadnaşın borcu da artıyor. Resmi verilere göre değerlendirildiğinde vatandaş borcunu borçla kapatıyor.
Kayseri'nin kredi kartı tablosu! Vatandaş borcu borçla ödüyor... Kayseri genelinde 2022 yılı Aralık ayı sonu itibari ile 2023 yılı Mart ayı sonu itibari ile ilk 3 ayda tüketici kredisi yüzde 11,3 artış ile 10 milyar 4 milyon 751 bin lira oldu. Kayseri genelinde 2022 yılı Aralık ayı sonu itibari ile 2023 yılı Mart ayı sonu itibari ile ilk 3 ayda bireysel kredi kartları yüzde 24,6 artış ile 8 milyar 369 milyon 514 bin liraya ulaştı. 
Kayseri'nin kredi kartı tablosu! Vatandaş borcu borçla ödüyor...VATANDAŞ BORCU BORÇLA KAPATIYOR
Kayseri’de de etkisini gösteren ekonomik sorunlar  vatandaşları tüketici kredisi ile kredi kartlarına yöneltti. BDDK verileri de bu gerçeği gözler önüne serdi. Vatandaş ekonomik yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte tüketici kredisini kredi kartı ile kredi kartı borcunu ise tüketici kredisi ile kapatmaya çalışıyor. Yani deyim yerindeyse  borcunu borçla ödüyor.  Diğer yandan bankalardaki yüksek faiz ile birlikte de vatandaşın bankalara olan borçları her geçen gün artarak devam ediyor. 
Kayseri’de kişi başına borcumuz 70 bin liraya dayandı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre ayrıca Kayseri’de 2023 yılı Mart ayı sonu itibariyle banklara olan toplam borç 96 milyar 62 milyon 675 bin lira oldu. Bu borç il nüfusuna göre değerlendirildiğinde ise 2023 yıl Mart ayı sonu itibari ile Kayseri'de kişi başı bankalara borçlar 66 bin 640 lira oldu.
Kayseri'nin kredi kartı tablosu! Vatandaş borcu borçla ödüyor...Kayseri’de Kredi borçları 96 milyar lirayı aştı 
Kayseri genelinde 2022 yılı Aralık ayı sonu itibari ile 2023 yılı Mart ayı sonu itibari ile ilk 3 ayda toplam kredi borcu da 14,1 artış ile 96 milyar 62 milyon 675 bin lira oldu.