Kayseri'nin kooperatif başarısı Meclis Genel Kurulunda

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM Genel Kurulu'nda Kayseri Valiliği öncülüğünde kurulan kadın kooperatiflerini ve Erciyes Engelliler Kooperatifi'nin ekonomiye katkısını anlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin kooperatif başarısı Meclis Genel Kurulunda

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak Kayseri Valiliği öncülüğünde ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in gayretleriyle tüm ilçelerde hizmete giren kadın kooperatiflerini ve Erciyes Engelliler Kooperatifi’nin ekonomiye katkısını anlattı.

Kayseri'nin kooperatif başarısı Meclis Genel Kurulunda

Kayseri'deki kooperatif çalışmalarını Genel kurulda Milletvekili Cıngı şu ifadelerle anlattı; “Kooperatifçilik üzerine memleketim Kayseri’den birkaç örnek vermek istiyorum. Özellikle Kayseri Valiliğimizin kooperatifçilik konusunda göstermiş olduğu üstün gayretlerin neticesinde birçok ilçemizde kadın kooperatifi kurularak hem bu kadınların maharetleri üretime kazandırılmaya çalışıldı hem de onlar belli bir oranda maddi kazanç elde ettiler hem de atıl iş gücü bir şekilde faydalanmış oldu.

Ama bunlardan en önemlisi Kayseri merkezde kurulan Erciyes Engelliler Kooperatifi EREK. Burada yaklaşık 15 tane tekerlekli sandalye bağımlısı kardeşimiz dikiş makinesinde, reçmede, overlokta, terzilik hizmeti konfeksiyon hizmeti vererek şehir ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyorlar. Bu model içersinde de özellikle yaklaşık 1 milyon liraya yakın aylık ciro elde ediyorlar. Birçok markaya iş güvenliği elbisesinden çantaya kadar üretim yapıyorlar. Bu modellerin tüm Türkiye’de yaygınlaşması ve engelli kardeşlerimize örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kayseri'nin kooperatif başarısı Meclis Genel Kurulunda

Genel kurulda yaptığı açıklamaları ek olarak Milletvekili Cıngı konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu;  TBMM’de van minut. Kayserimizde olan harika şeyler TBMM Genel Kurulu‘nda. Kayseri Valiliği‘miz ve Sn. Valimiz Gökmen Çiçek‘in gayretleriyle ilçelerimizde hizmete giren kooperatifler, bilhassa Erciyes Engelliler Kooperatifi EREK tüm ülkeye örnek olmalı. Hayatını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kalan 15 engelli kardeşimiz bir tekstil atölyesinde harika işler yapıyor ve şehir ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Hem kendileri çok mutlu hem de müşterileri. Hem psikolojileri çok rahat hem de para kazanıyorlar. “Azme engel yok” ifadesinin müşahhas örneği. Aylar önce “Engelliler Holding”olarak bahsetmiştim; bunun bir hayal olmayacağını ispat edercesine işler iyi gidiyor ve sürekli büyüyorlar. Burası bir laboratuvar ve deneyin neticesi oldukça pozitif. O zaman hepimize de onlara destek olmak ve tüm engelli kardeşlerimize iş imkanı oluşturmak için bu modeli Türkiye’nin dört bir tarafına yaymak düşüyor."

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Vali Çiçek; "Teşekkürler Vekilim... Kayseri'de kooperatiflerimiz başarı hikayesi yazmaya devam ediyor..." dedi.

Kayseri'nin kooperatif başarısı Meclis Genel Kurulunda