Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Yeri ve projesi hazır

Kayseri bünyesinde bulundurduğu 3 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 Serbest Bölgesi ile bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olarak ön plana çıkıyor ve çevresindeki birçok ili destekleyecek lojistik bir kabiliyete sahip. İç Anadolu'da büyük bir öneme sahip Kayseri'ye lojistik merkez daha mı geliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Yeri ve projesi hazır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ticaret ve sanayisi ile ön plana çıkıyor. Kente yapılan yatırımlarla ekonomisi gelişmeye devam ediyor. Son yıllarda yapılan lojistik merkez projeleri ile ön plana çıkan Kayseri’ye lojistik bir merkez daha mı kuruluyor?

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Projesi ve yeri hazır

Kayseri’nin ilk Lojistik Köyü Boğazköprü… Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 yılının temmuz ayında bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Kayseri’deki Boğazköprü mevkiinde 620 bin metrekare alan üzerine 1.8 milyon ton taşıma kapasiteli Lojistik Merkezi kuracakları müjdesini vermişti. Karaismailoğlu, “Boğazköprü Lojistik Merkezi faaliyete geçtiğinde Kayseri uluslararası taşımacılık koridorundaki payını yükseltecek önemli bir yük aktarma merkezi halini de gelecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Projesi ve yeri hazır

Lojistik Köyde son durum ne?

Bu müjdenin ardından hem Boğazköprülüler hem de Kayserililer heyecanlandı. Peki Lojistik köy ile ilgili son gelişme ne oldu? 

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamalarının ardından çalışmalar başladı. İhale konuları gündemdeki yerini aldı. En son alınan bilgilere göre ise Lojistik köyün 1. Etap yapımı için ihale 2022 yılının temmuz ayında yapıldı. Başkan Büyükkılıç ihalenin yapıldığını şu sözlerle duyurmuştu; “Boğazköprü Lojistik Köy de ihale edildi, iyi bir çalışma, iyi bir projedir. Lojistik Köy, 180 ülkeye ihraç eden Kayserili yatırımcılarımıza bir can simidi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Yaklaşık maliyeti 580 milyon 515 bin TL olarak belirlenen “Kayseri Boğazköprü Lojistik Merkezi Yapım İşi (1. Etap)”, 539.1 milyon liraya ihale edildi. 19 Temmuz’da imzalanan sözleşmeye göre 1. etap 25 Mart 2024’te tamamlanacak.

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Projesi ve yeri hazır

Kayseri’ye bir lojistik merkez daha geliyor

Lojistik köyde çalışmalar sürerken Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy’dan lojistik merkez için bir talep geldi. KTO Ocak Ayı olağan meclis toplantısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Gülsoy, “En büyük sorunumuz olan Lojistik Merkez, otoban bağlantı yolu, bir diğeri ise koyteyner raylı taşımacılık için daha fazla gayret etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Atıl durumda olan mera vasfını yitirmiş arazilerin ekonomiye kazandırılması gerekir. Bu konuda da sizin desteklerinize ihtiyacımız var. Her zaman dillendirdiğimiz gibi “Ulaşım olmadan ticaret olmaz” sloganımızı tekrarlamak istiyorum.” dedi.

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Projesi ve yeri hazır

‘Yeri hazır, projesi hazır’ 

Ocak ayı meclis toplantısının konuğu olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta Gülsoy’un isteğine yanıt verdi. 

Başkan Büyükkılıç, açıklamada, “Yeri hazır, projesi hazır. İnşallah bu alanda gerekli altyapıyı güçlendirme projesi bağlamında sadece kamyon garajı mantığında değil uluslararası ulaşım, lastik tekerlekli her aracı ilgilendiren bir merkez yapacağız. Şehrimizin dışında, hem görsel kirliliği engelleyecek hem de hizmetlerimizi kalitesini, standardını yükseltecek. Şehrimizin ihracatına da en büyük desteği sağlamış olacak. Lojistik 4.0 dediğimiz anlayış ile hizmetimizi firmalarımızla görüşmek suretiyle hayata geçireceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin ihracatına büyük katkı sağlayacak! Projesi ve yeri hazır