Kayseri'nin eski başsavcısına şok soruşturma!

Kayseri İl Özel İdaresi eski Genel Sekereteri Mustafa Atsız'ın Kayseri'nin eski Başsavcısı Bülent Bingöl ile ilgili şikayetiyle ilgili tam 9 yıl sonra HSK soruşturma izni verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'nin eski başsavcısına şok soruşturma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dönemin Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, hakkında 2013 yılında 975 liralık zimmet iddiasıyla, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl’ün başlattığı soruşturma Atsız’ın görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı.

Kayseri'nin eski başsavcısına şok soruşturma!

Bu gelişmenin ardından Atsız, 2015 yılında ( 15 Temmuz Darbe girişiminden önce) Başsavcı Bingöl’ün de aralarından bulunduğu bir ekip tarafından kendisine operasyon yapıldığını ve bu operasyonun FETÖ tarafından yapıldığını belirterek HSK’ya şikayette bulundu. Sonrasında 15 Temmuz Darbesi yaşandı ve Bingöl FETÖ’den tutuklanarak, ihraç edildi. Ancak Atsız’ın HSK’ya başvurusu bir türlü yanıtlanmadı. HSK’nın 9 yıllık sessizliği 2024 yılının ilk günlerinde son buldu ve Bingöl ile soruşturma izni verdi. 9 yıl aranın ardından  ve belki de zaman aşımı nedeniyle işleme bile alınamayacak olan soruşturma izni sonrası kamuoyu; Atsız’ın mağduriyeti ne olacak? Söz konusu dosya tam 9 yıldır neden ve kim tarafından bekletildi? Devletin içinde hala aktif FETÖ’cüler mi var? Sorularının yanıtını merak ediyor.