Kayseri'nin en zengin ve en pahalı mahallesi neresi?

Kayseri'de emlak sektöründe Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremler sonrasında büyük değişimler yaşanıyor. İncesu'ya bağlı Kızılören Mahallesi, yüksek arsa fiyatları ile dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde...

Kayseri'nin en zengin ve en pahalı mahallesi neresi?

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen büyük depremler, birçok bölgede olduğu gibi Kayseri'de de hissedildi. Kahramanmaraş ve 11 il, deprem sonrasında büyük yıkım yaşadı. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, Kayseri'den de hissedilmiş, Sarız İlçesinde yaşanan hasardan dolayı da bu ilçe afet bölgesine dahil edilmişti. 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ilk deprem, 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te ki deprem de 7,6 büyüklüğünde meydana gelmişti. Bu depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. 11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen deprem on binlerce kişinin ölümüne neden olmuştu.

Kayseri'nin en zengin ve en pahalı mahallesi neresi?

Deprem konut ve arsa fiyatlarını uçurdu

Depremde binlerce insan, yaşadıkları şehri terketmek zorunda kaldı. Bu depremler Kayseri merkezde 6.5 büyüklügünde hissedilmişti. Yaşanan bu deprem sonrasında birçok vatandaş, müstakil evlere, durumu daha uygun olanlar da Villarara taşınmıştı. Bundan dolayı, Kayseri'de emlak sektörü de depremden nasibini aldı. Depreme dayanıklı bölgelerdeki arsa fiyatları da hızla yükselirken, vatandaşlar şehir merkezinden uzak, güvenli bölgelere yönelmeye başladı. Bu eğilim, özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelerde yaşandı. 

Kayseri'de arsa fiyatlarının tavan yaptığı bölgelerden biri de İncesu'ya bağlı Kızılören Mahallesi oldu. Kızılören'de 910 metrekarelik bir arsa, 1 milyon 750 bin TL'den satışa çıkarıldı. Kızılörenliler İstanbul Derneği eski Başkanı Mustafa Ayten'in, 'Yazı’da petrol arkası 910 metrekare 1 milyon 750 bin TL' şeklindeki paylaşımı, mahalledeki emlak fiyatlarının ne denli yükseldiğini gösterdi.

Kayseri'nin en zengin ve en pahalı mahallesi neresi?

Bu gelişmelerin ardından Kızılören Mahallesi, Kayseri'nin en zengin ve en pahalı mahallelerinden biri olarak öne çıktı. Kızılörenli vatandaşların çoğu İstanbul'da esnaflık yapıyor. İstanbul'un gözbebeği, ticarete yön verilen Tahtakale'de yüzlerce İncesulu esnaf, Türkiye'de olduğu gibi dünyada da büyük ticaretlere imza atıyor.

Şehir kalabalığından ve deprem korkusundan uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, merkezden uzak yerleri tercih ederken, Kızılören gibi mahallelerde arsa fiyatlarının hızla yükseldi.