Kayseri'nin en işlek caddesinde 90 günlük çalışma başlıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki yaya ulaşımını daha güvenli, konforlu ve estetik hale getirmek amacıyla kentin en yoğun güzergahlarından biri olan cadde de kapsamlı bir yenileme çalışması başlatıyor.
Kayseri'de vatandaşların güvenli, rahat ve kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla ulaşım ve yaya altyapısına yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin en yoğun güzergahlarından biri olan Fuzuli Kavşağı ile Tuna Kavşağı arasındaki bölümde gerçekleştirilecek bazalt taş döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının yapım işi için ihale süreci başlatıldı.
6 bin 628 metrekarelik yaya yolu yenilenecek
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında, Fuzuli Kavşağı ile Tuna Kavşağı arasında bulunan yaya yolları modern bir görünüme kavuşturulacak. Çalışmalar çerçevesinde 6 bin 628 metrekare bazalt taş döşemesi yapılırken, beton altyapı imalatları, çelik hasır uygulamaları, bordür ve hissedilebilir yüzey taşları da yenilenecek.
Özellikle engelli bireylerin erişimini kolaylaştıracak hissedilebilir yüzey uygulamalarının da projede yer alacak.
İhale Temmuz'da
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek ihale, 13 Temmuz 2026 Pazartesi günü saat 10.00'da yapılacak.
Çalışmalar 90 günde tamamlanacak
İhalenin sonuçlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak ve sözleşmenin imzalanmasını takip eden 5 gün içerisinde çalışmalar başlayacak. Projenin 90 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanıyor.
İlana ait detaylı bilgi için TIKLAYINIZ