Kayseri'nin en büyük başarısını Ersin Tatar açıkladı!
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri ziyaretinin ardından paylaşımları dikkat çekti. Kayseri'nin en büyük başarısını açıklayan Tatar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı da tebrik etti.
Kayseri’de gerçekleştirilen Dadaloğlu Şenlikleri’ne KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’da katıldı. Şenliğin ardından Kayseri hakkında paylaşımları dikkat çeken Ersin Tatar dün ülkesine döndüğünü de açıkladı. KKTC’ye dönen Ersin Tatar’ın ‘Kayseri’nin en büyük başarısı’ paylaşımı dikkat çekti.
Kayseri’nin en büyük başarısını açıkladı
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tatar, “Kayseri’nin büyük başarısı: 1200’lerden Selçuklu’nun ihtişamını, Osmanlı’nın zarafetini ve Cumhuriyet’in eserlerini aynı şehir dokusunda buluşturmayı başaran Kayseri; asırlardır taşa işlenen medeniyet mirasını korumayı başarmıştır” ifadelerini kullandı.
‘Tebrikler Kayseri… Tebrikler Türk Dünyası’
Kayseri’nin 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması hakkında konuşan Tatar, “Bu kadim mirasın 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanıyla taçlandırılması gurur vericidir. Başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere, bu başarıda emeği geçen herkesi gönülden kutluyor; 2027 yılının Türk dünyasının birlik, kardeşlik ve ortak kültürel değerlerini daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum. Tebrikler Kayseri… Tebrikler Türk Dünyası” diyerek paylaşımını sonlandırdı

