Kayseri'nin en büyüğü açıldı!

Kocasinan Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi'ne kazandırılan ve özelliğiyle Kayseri'nin en büyüğü olan Kocasinan Akademi sosyal tesisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'nin en büyüğü açıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi’ne kazandırılan ve Kayseri’nin en büyük sosyal tesisi Kocasinan Akademi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katıldığı törenle açıldı.

Kayseri'nin en büyüğü açıldı!

Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Dr. Murat CahidCıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan, yüzölçümü bakımından merkezdeki en büyük ilçedir. Merkezde yapılaşmasını tamamlamış imarlı mahalleler ve imarı yenilemeye ihtiyacı olan mahalleler, bir diğer taraftan da zamanında imarsız bir hareketle bugünlere kadar gelmiş gecekondu imarsız yapıların olduğu mahalleler var. Özellikle şükür Allah’a ilçe belediyesi olarak bizimki gibi kentsel dönüşüm yapan ikinci bir belediye Türkiye’de yok. Kentsel dönüşümü, kendi imkânlarımızla kendi ölçeğimizde ve kendi belediyemizdeki personelle yapıyoruz. Bu noktada kentsel dönüşümle çehresi değişen Ertuğrulgazi Mahalle’mize Kayseri’nin en büyük tesisini kazandırdık. Kendi öz kaynaklarımızla yatırım yapıyoruz.” dedi. 
Kocasinan Akademi’nin ilçeye kazandırılan 41. tesis olduğunu vurgulayan Çolakbayrakdar, “Bu bölgede 100 bine yakın hemşehrim yaşıyor. Bu tesis için 9 bin üzerinde ön kayıt alınmıştır. Tesisin kapasitesi 3 bine yakındır. 3 katı ön kayıt alan tesisimiz demek ki doğru yatırım yapılmıştır. Kocasinan Akademi, artık aile akademisidir” diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’tan bölgeye yeni bir tesis müjdesi beklediklerini ifade etti. 

Sözünüz sözümüzdür

Kayseri'nin en büyüğü açıldı!

Çolakbayrakdar’ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Sözümüz sözümüzdür” diyerek, bölgeye kompleks şeklinde bir sosyal tesis yapacaklarını belirtti. 

Kayseri'nin en büyüğü açıldı!
Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da “Önceliğimiz, insana olan yatırımdır. Çocuklarımızın gelecekte daha güzel ortamlarda yaşaması için belediyelerimiz çok güzel örnekleri ortaya koyuyorlar. Hizmeti ayağa getirme anlayışı içerisinde ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’  felsefesi içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbirliğiyle şehrimize nice hizmetler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş  da konuşmasında, Kayseri'nin Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu ifade etti. Türkiye yüzyılının Türkiye'nin dünya çapında büyük bir güç olacağının işaretini verdiğini belirten Göktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bakanlık olarak aileyi güçlendirmeyi ve toplum refahını sağlamaya yönelik çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yürütürken yerel yönetimlerimiz bizim en yakın yol arkadaşlarımızdır. Bugün Kayseri şehrimizin en büyük sosyal tesisi olan Kocasinan Akademi’yi açıyoruz. Belediyemizin şehrimize kattığı 41’nci sosyal tesisimiz, Kayserili tüm hemşehrilerimize kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk gibi herkese ağırlamaya hazır. Kocasinan Akademi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde işte, okulda ve farklı meşguliyetlerle birbirinden uzak kalmış aile bireylerini bir araya getiriyor. Aile bağlarını güçlendiren aile iletişimini pekiştiren çok sıcak bir ortam sunuyor. Ayrıca kadınlar için el sanatları, mesleki eğitim kurslarıyla çalışma hayatına katılabilecekleri iş imkânları sağlıyor. Tesisimizde annelere eşlik  eden çocuklara özel gündüz bakım hizmeti ve aktivite alanları da mevcut. Ayrıca gençlerimizin sınavlarına destek veren eğitimlerde veriliyor. Sosyal politikalarımızın birbirinden güzel yansımaları olan bu değerli hizmetlerin halkımıza ulaşmasında öncülük eden Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Kendileri Kocasinan ve Kayseri’ye kattığı değerlerle sosyal belediyecilik anlayışının çok önemli örneklerinden birini gerçekleştiriyor. Kadın kooperatiflerine destek olurken yöresel ürünlerin yetiştirilmesi için özel destekler veriyor. Kayseri’de tarımı canlandıran teşviklerle geleceğimize de yatırımlar yapıyor. Başkanımızın 31 Mart’ta halkımızın seçimiyle başlayacağı yeni dönemde çalışmaları en güzel şekilde sürdüreceğine inancımız tam. Kocasinan Akademi’nin mimari belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde başarılarının katlanarak devam etmesini diliyorum”