Kayseri'nin devleri bir bir satıldı! Toplam fiyat 33 milyar TL'ye ulaştı

Kayseri'nin devleri arasında yer alan ve her yıl milyonlarca liralık ihracat sağlayan firmalar bir bir satıldı. Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan dev firmaların satışlarında milyarlarca TL'lik fiyatlar ödendi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak Holding bünyesindeyken, 15 Temmuz sürecinin ardından kayyum atanan ve Erciyes Anadolu Holding’e devredilen dev firmalar bir bir satıldı. Tasarruf Mevduatı Fonu tarafından yapılan satışlar vatandaşların da dikkatini çekerken, HES Kablo ve Bellona’nın ardından İstikbal’in de satışı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Bir bir satılan Kayseri’nin dev firmalarının toplam bedelinin de 33 milyar 230 milyon TL’ye ulaştığı belirlendi.

Kayseri'nin devleri bir bir satıldı! Toplam fiyat 33 milyar TL'ye ulaştı

Bellona’nın satışı gerçekleşti

Dünya çapında tanınan firmalardan satışı ilk gerçekleşen Bellona oldu. Dev mobilya firması, Bellona’yı kendi şubelerinin kurduğu Anadolu Güçbirliği Holding, 8 milyar 100 milyon TL muhammen bedel ile satın alındı.

Kayseri'nin devleri bir bir satıldı! Toplam fiyat 33 milyar TL'ye ulaştı

HES Kablo’ya Rizeli patron

ISO 500’de yer alan Kayseri’nin en önemli firmalarından biri olan HES Kablo, geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen ihalenin ardından satıldı. 18 milyar 600 milyon TL muhammen bedel ile satışı gerçekleşen HES Kablo’yu Rize merkezli Nakkaş Holding satın aldı.

Kayseri'nin devleri bir bir satıldı! Toplam fiyat 33 milyar TL'ye ulaştı

Kayseri’nin İstikbal’i de satıldı

Son olarak ise Kayseri’nin mobilya devi, ülkenin dört bir yanında şubeleri bulunan İstikbal’in de satışı gerçekleştirildi. 16 milyar 500 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkan Kayseri’nin mobilya devinin 16 milyar 530 milyon TL’ye Paşalı Grup tarafından satın alındığı öğrenildi. Rekabet Kurulu tarafından inceleme süreci başlatılan ihale hakkında TMSF’den de resmi açıklama geldi.