Kayseri'nin çok sevdiği isim Bakan mı oluyor?

14 Mayıs seçimlerinin ardından milletvekilleri belli oldu, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Bakanlar Kurulu'nun nasıl şekilleneceği de merak ediliyor. Gündeme bomba gibi düşen yeni bir bakanlık kurulması ihtimalinin ardından Kayseri kamuoyunun çok sevdiği bir ismin adı da Bakan olarak anılmaya başladı. Detaylar Kayseri Olay olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'nin çok sevdiği isim Bakan mı oluyor?

Bilindiği gibi Bakan olarak görev yapan isimler 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı oldu.

Birinci tur seçimlerini önde tamamlayan Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda milletvekili seçilen Bakanların yeniden  Bakan olarak görevlendirilip görevlendirilmeyeceği ise merak konusu oldu. Milletvekillerinin Bakan olabilmesi için Milletvekilliği görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

Erdoğan’ın yeninden seçilmesi halinde Kayseri Milletvekili seçilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yeniden Bakan olmasına kesin gözüyle bakılırken Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş gibi geçmişte de Bakanlık yapmış olan Kayseri’nin siyasi isimlerine yönelik de Bakanlık beklentisi gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklaması yapmasının ardından Oğan’ın Erdoğan’dan Afet Bakanlığı kurulmasını istediği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında Oğan ile bir pazarlık yapmadıklarını, Oğan’ın Afet Bakanlığı kurulması gibi bir talebinin olduğunu söyledi. Erdoğan, “Afet Bakanlığı'nın kurulması gibi bir tespiti var. Biz de bir AFAD var ama bu bir bakanlık değil. Bunu bir bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir durum söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülebilecek konular. Bunlar birer ilke olarak hep üzerinde durulabilir. Bu bir AFAD olarak değil de bir bakanlık olarak gündeme gelebilir." dedi.

Bu durum kamuoyunda “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Afet Bakanlığı kurulacak mı, Afet Bakanlığı olan ülkeler arasına Türkiye de mi katılacak, Sinan Oğan Afet Bakanı mı olacak? Afet Bakanı kim olacak?” gibi soruları da beraberinde getirdi. Kayseri’de ise Afet Bakanlığı görevine en çok yakıştırılan isim ise Kayseri kamuoyuna kısa sürede kendini sevdiren, halkla iç içe bir devlet adamı olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek oldu.

Kahramanmaraş depremlerinin sabahında Kahramanmaraş’a Koordinatör Vali olarak atanan Gökmen Çiçek, geçmiş yıllardaki deprem tecrübesi ve deprem bölgesindeki gayretli çalışmalarıyla önemli hizmetlerde bulunarak göz doldurdu. 

Kahramanmaraş’taki başarılı çalışmaları sonucu depreminin ardından koordinasyonun tıkandığı Elbistan ve daha sonra da Adıyaman’a koordinatör Vali olarak atanan Gökmen Çiçek, buralarda da başarılı çalışmalarıyla göz doldurdu. Deprem sonrası müdahalede en yetkin mülki amir olarak anılan Çiçek’in adı Kayseri'de Afet Bakanlığı’na yakıştırıldı.

Seçim sonrası durumun ne olacağı merak konusu olurken Kayseri kamuoyunda konu yoğun bir şekilde konuşulmaya başladı.