Kayseri Milletvekilinden videolu 'Ortodoks kiliseleri yok ediliyor' paylaşımı

Kayseri Milletvekili Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin paylaşımı ile dikkat çekti. Vekil paylaşımında, 'Bombalar sadece etnik temizlik yapmıyor dinlerin tarihi izlerini de yok ediyor.' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Milletvekilinden videolu 'Ortodoks kiliseleri yok ediliyor' paylaşımı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına yönelik bir paylaşım daha yaptı. Milletvekili Böhürler paylaşımında, Ortodoks kiliselerinin yok edildiğini ifade etti. 

Filistin’in Hristiyanlığın doğduğu yer olduğunu söyleyen Bögürler, “Filistin aynı zamanda Hristiyanlığın doğduğu bölge. Filistin topraklarında Hristiyanlar, Müslümanlar barış içinde komşu hukukuna riayet ederek iç içe yaşadı binlerce yıl. Onlar da Müslümanlar gibi evlerinin işgal edilmesine direndiler, evlerini kiliselerini koruma mücadelesi verdiler. Bugün her iki inanç topluluğu da acımasızca yok ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’de dinlerin tarihi izleri yok ediliyor” diyen Böhürler açıklamasını şöyle sürdürdü; “Gazze’deki Ortodoks kiliseleri yerle bir edilirken Batı’daki vurduymazlık sahiden şaşırtıcı. Bırakın inançlı olmayı bu bir kültür mirası, dinler tarihinin kültür mirası var burada. Kiliseler, cemaatleri yok edilirken, tarihi miras da yok ediliyor. Bombalar sadece etnik temizlik yapmıyor dinlerin tarihi izlerini de yok ediyor.”