Kayseri Milletvekili Mecliste uyardı: Tehlike çanları çalıyor!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'Gençlerimiz için tehlike çanları çalıyor' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Milletvekili Mecliste uyardı: Tehlike çanları çalıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Meclis’te konuştu. Arıkan, gençlerin ekonomik şartlar karşısında en çaresiz kalan, en fazla mağdur olan grup olduğunu söyledi. Meclis’te “Birçok parti aynı şeyleri konuşuyor, gençlerin maddi sorunları üzerine konuşmalar yapılıyor. Bütün partilerin aynı şeyi düşünmeleri bir tesadüf değil, gençlerimiz için tehlike çanları maalesef çalmakta. Ekonomik şartlar karşısında en çaresiz kalan, en fazla mağdur olan grup gençlerimiz. Genç kelimesi birçok zaman yetersiz kalıyor; önüne bazı sıfatlar eklemek durumunda kalıyoruz” diye konuştu.

Kayseri Milletvekili Mecliste uyardı: Tehlike çanları çalıyor!

O ÜNİVERSİTELER VAR YA, SAYILARLA ÖVÜNDÜĞÜNÜZ ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN OLAN GENÇLERİMİZ BUGÜN İŞ BULAMIYORLAR
“Milletvekillerimizin tamamı gençlerin kesif bir yoksulluk içerisinde yaşamaya çalıştığını gayet iyi biliyor” diyen Arıkan, AK Parti iktidarının uygulamalarına tepki gösterdiği Meclis’teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ev genci” diyoruz, “işsiz genç” diyoruz, “evlenemeyen genç” diyoruz, “atanamayan genç” diyoruz. Hepsi aslında tek bir şey ifade ediyor: Iskalanmış bir bahar ve yaşanamayan hayatlar. Milletvekillerimizin tamamı gençlerin kesif bir yoksulluk içerisinde yaşamaya çalıştığını gayet iyi biliyor. Bazılarımız elbette ki bilmezden gelebiliyor. Rakamlar var, ben bunlara çok girmek istemiyorum ama bir kez daha ifade ediyorum: Tehlike çanları çalıyor. KYK’lerde kalan gençlerimizden intihar mektupları alıyoruz, sokak röportajlarında çaresizliklerini duyuyoruz. Dediğim gibi, pek çok sayı var ama biz bunları burada açıklamaktan hicap duyuyoruz. İktidar elbette rakamları sayıp dökmek, algıyı yönetebilmek noktasında son derece mahir. Evet, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısını 208'e siz çıkarttınız. Kredi ve burs miktarlarını lisans öğrencileri için 2 bin TL'ye siz yükselttiniz. 2002 yılında 190 olan yurt sayısını 830'a, 150 bin yatak kapasitesini 1 milyonun üzerine siz çıkardınız. Biz de diyoruz ki değerli arkadaşlar: O üniversiteler var ya, sayılarla övündüğünüz üniversitelerden mezun olan gençlerimiz bugün iş bulamıyorlar. O yurtlar var ya, sayıları artan yurtlar, orada asansörlerimiz düşüyor, gençlerimiz ölüyorlar. 2 bin TL burs önemli bir rakam gibi veriliyor ama öğrencilerimizin yol ve yemek masrafına dahi yetmiyor. O bahsettiğimiz 1 milyon yatakta yatan gençlerimiz başlarını yastığa huzurlu bir şekilde koyamıyorlar. Bunun nedeni kötü ekonomi, bunun nedeni yanlış planlama, bunun nedeni sizin olaylara bakış açınız. Gelin, bu sefer rakamları saymaktan daha öte bir şey yapalım Mecliste. Bugün bu konuşulan kanun KYK’larda kalan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm üniversite öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntıları bu verilen Meclis önerisiyle tespit edelim, üzerine çalışalım. Tekrar ifade ediyorum: Dün gördük, tüm partiler gençlerimizin yaşadığı ekonomik sorunlar da hemfikir. Gençlerin sorunlarını çözme konusunda ne kadar hassas olduklarını gördüğümüz için önerinin özellikle iktidar partisi tarafından kabul edileceğini düşünüyor.