Kayseri mantısının püf noktası ne?

Lezzeti ile damakları şenlendiren Kayseri mantısının püf noktasını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız bu haberimiz sizin için. Detaylar Kayseri mantısı ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimiz.

Kayseri mantısının püf noktası ne?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir kaşığa tam kırk mantı yani meşhur Kayseri mantısı. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği daha küçük olması. 
Kayseri mantısında en önemli işlem hamurun 15-20 dakika dinlendirilmesi ve iyi yoğurulmasıdır. Fazla yoğrulmuş hamur dayanıklılığını yitirir az yoğrulmuş hamur güzel açılmaz. Bu nedenle kararında yapmak önemlidir.

İç harcın iyi karıştırılması da lezzet açısından önemlidir. Mantı suyunda köpüklenmeyi önlemek için kısık ateşte pişirme yapılır.

Sıra o enfes lezzetin tarifine; 

Hamuru için; 
3 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Kuru nane
Tuz, karabiber, kimyon

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı salça
Biraz su 

Yoğurt Sosu için: 
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Malzemelerimiz hazırsa hamuru güzelce yoğuruyoruz. Hamurun sert ve pürüzsüz olması önemli. Ardından hamuru bölerek bezelere ayırıyoruz. Bezelerin üzerini kurumaması için bezle örtün ve 15 dakika dinlenemeye bırakın. Hamur dinlenirken mantı içini hazırlayın.
Hamuru dinlendirdikten sonra bezeleri açın. Ardından kare olarak kesin ve içini doldurduktan sonra, karenin köşeleri birbiri üzerine birleştirin. 
Daha sonra mantının üzerini kapatacak şekilde koyulan suda haşlayarak pişirin. Suya tuz atıp atmamak ise size kalmış. Arada bir de karıştırın. 
Pişen mantıkları süzdükten sonra salçalı sos dökülüp karıştırılır. Ardından tabağa koyulan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. İsteyenler lezzet katması için üzerine sumakta serper. 
Tarifi bizden yapması sizden.
Afiyet olsun.

Kayseri mantısının püf noktası ne?