Kayseri Lisesi'nden sonra o tarihi okulda da flaş karar...

Pazarören Mimar Sinan Anadolu Lisesi bugün itibarıyla Fen Lisesi oldu. Sadık Yakut'un geçmişte danışmanlığını yapan, Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Önceki dönem TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'a teşekkür etti.

Kayseri Lisesi'nden sonra o tarihi okulda da flaş karar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pazarören Mimar Sinan Anadolu Lisesi Fen Lisesi oldu.Sadık Yakut’un geçmişte danışmanlığını yapan, Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Önceki dönem TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'a teşekkür etti.

İhsan Yalçınkaya:

GÖZÜN AYDIN KAYSERİ
Pazarören  Mimar Sinan Anadolu Lisesi bugün itibarıyla FEN LİSESİ oldu.Önceki dönem TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sn.Sadık YAKUT ‘un ellerine emeklerine sağlık.
Yöremiz  ve Kayseri size minnettardır Sayın Başkanım.'

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Pazarören Mahallesi'nde 1938'de eğitmen kursu vermek için açılan, 1939-1940 öğretim yılında iki katlı 5 sınıflı yatılı bölge okulu olan taş bina, köy enstitüsüne dönüştürüldü. 1954'de Mimar Sinan İlk Öğretmen Okulu olarak ismi değiştirilen okulda, 1957 yılına kadar öğretmen yetişti. 1975 yılından sonra okul, öğretmen lisesi olarak eğitim hayatına devam ederken 1989'da Anadolu Öğretmen Lisesi adını aldı. 1989'da okul, Anadolu Öğretmen Lisesi olunca bünyesinde Pazarören Lisesi ve Ortaokulu kuruldu. Okul 1994 yılında Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesine dönüşmüştür. Sonrasında Pazarören Anadolu Lisesi olarak devam eden okul 10.05.2023 tarihi itibari ile Fen Lisesine dönüştü.

Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 5 Mayıs 2000 tarih ve 2576 sayılı kararı ile 96 dönümlük okul alanı koruma altına alınıp, toplam 26 binadan 18'i ana bina ve 3 lojman tescillendi.

KAYNAK:AA