Kayseri Lisesi Mezunları kahvaltıda bir araya geldi

Kayseri Lisesi Mezunları kahvaltıda bir araya geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde Kayseri Lisesinin emektar öğretmenleri kahvaltıda bir araya geldi.
Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Fevzi Önder, "123 yıllık tarihimizde bu bize kısmet oldu. İnşallah bundan sonra her yıl 24 Kasım’da beraber olup bu güzel günü beraber kutlayacağız" dedi. Kayseri Lisesi Öğretmenlerinden Yusuf Özmerdivenli, böyle bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini iletti. Kayseri Lisesi Baş Müdür Muavini Mehmet Yavrucu ise yaptığı konuşmada, Kayseri Lisesinden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek, "Kayseri Lisesi’nde çalışma şansını yakalayanlardan biriyim. Toplum bir tiyatro, bireyler ise oyuncudur. Herkes toplumda kendi rolünü oynar. Bu nedenle biz burada değerli arkadaşlarımla bırakın Kayseri’yi Türkiye’nin birçok yerinde zaman zaman karşılaşmanın çok büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun için benim çalıştığım yıllarda Kayseri Lisesi sesini Türkiye’ye duyuruyordu. Bugün Türkiye’yi yöneten insanların büyük bir bölümü bu lise mezunu. Oradan mezun olmak bir ayrıcalıktır. Bu nedenle böyle bir yerde çalışma hazzını, onurunu, gururunu birkez daha sizlerle paylaşma hazzını yaşıyorum." şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk ise yaptığı konuşmada, "Her yıl 24 Kasım günü emeği geçen öğretmenlerimizin sarf ettikleri büyük emek ve çabalarına karşılık onlara saygı ve sevgilerimizi belirtmek, çok kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğinin önemini ifade etmek amacıyla Öğretmenler Günü kutlanmaktadır. İfade etmek gerekir ki her türlü zorluğa göğüs gererek bilgilerini en iyi şekilde öğrencilerine aktaran, öğrencilerini hayata hazırlamaya çalışan, bu yola baş koyan, ulusumuzun temel taşı olan ve toplumumuzun alın yazısını yazan öğretmenlerimiz hakkını ödememiz mümkün değildir. Bilgi aktarımının yanında umutlarımızın bittiği yerde umudumuzu yeşerten onlar olmuştur. Geleceğe dair hedeflerimizin olduğunu, başarı ve umudumuzu elden bırakmamız gerektiğini bizlere öğretmenlerimiz öğretmiştir. Öğretmenlerimizin sorumluluğu büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcusudur onlar. Bu yolda her türlü fedakarlığa razı olmuşlardır. Bundan dolayıdır ki 24 Kasım Öğretmenler Günü her zaman hatırlanmayı ve değer vermeyi hak eden, kalp ve gönül zengini çok sevgili öğretmenlerimizin günüdür." dedi.
Bazı kişilerin sosyal medyada paylaşımlar yaparak farklı algılar oluşturmak istediğini dile getiren Savruk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biliyorsunuz ki birkaç seneden beri bir Kayseri Lisesi mezunu olarak sadece ve sadece şanlı lisemizin hak ettiği itibarı ve lisemizin değerini artırmak amacı taşıyan Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği yöneticilerinin yanında yer almak, onlara bu güzel faaliyetlerinde yardımcı olmak istedim. Ne var ki okulumuzdan mezun olan bazı arkadaşlarımız hiçbir siyasi görüşün veya belediyenin temsilcisi değildir gibi internet ortamında talihsiz paylaşımlar bulunduklarını üzülerek öğrendim. Taktir edersiniz ki Kayseri Lisesi çok büyük bir camiadır. Böylesine büyük, böylesine şanlı lisemizin değerini artırmak amacından başka bir amaç taşımayan bu güzel derneğimizin faaliyetlerine yardımcı olmak onların yanında yer almak, açıktır ki mezunlarının asla bir siyasi görüşün veya belediyenin temsilcisi yapmaz. Benim yaptığım iş bu gibi önemli günlerde derneğimiz bu çok önemli sosyal faaliyetlerle ilgili belediyemizin sahip olduğu bazı imkanlardan faydalanması daha da önemlisi sayın sayın başkanlarımızın manevi desteğinin sağlanmasıdır. Bugüne kadar gerek önceki başkanımı, şimdiki değerli bakanımız, sayın Mehmet Özhaseki olsun, gerekse şuandaki başkanımız sayın Mehmet Çelik olsun, şanlı lisemize ve derneğimize büyük ilgi gösteriyor. Burada başkanlarımıza bir teşekkürü borç bilirim. Naçiz gayret ve çabalarımız daha da artarak devam edecektir."
Programa 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş’ın öğretmeni olan Nurşen Özdamar da katıldı. Özdamar Türkiye’yi idare edenlerin birçoğunun Kayseri Lisesi Mezunu olduğunun altını çizerek, "Her sene yapılan öğretmen yemekleri bizi bir araya getiriyor. Unuttuklarımızı tekrar hatırlatıyor ve anılara götürüyor. Şimdi memleketi idare edenler Kayseri Lisesi Mezunları çoğu. Abdullah Gül 11. Cumhurbaşkanıydı. Şimdiki Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve Mustafa Elitaş da benim öğrencim. Yani bunlar o kadar çok ki saymakla bitmiyor. Hepsi de oraya gidip bakanlık yapıyorlar, milletvekilliği yapıyorlar ve bu memleketi idare ediyorlar. Sadece Kayseri Lisesi Mezunları olarak değil, millet olarak birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar bize cephe almış durumdalar. Onun için bizler hep birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ve bu günlerde bunu pekiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.