Kayseri'de kurbanlık fiyatları açıklandı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kayseri'de kurbanlık fiyatları açıklandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de kurbanlık fiyatları açıklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Böylelikle Kayseri’de de kurbanlık fiyatlarının araştırılması hızlandı. Kurbanlık fiyatları ile ilgili Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış bir açıklama yaptı. 

Kayseri’de yeteri kadar küçükbaş ve büyükbaş hayvan olduğunu söyleyen Başkan Bağlamış, “Vatandaşlarımız Kurban Bayramı öncesi yapılan spekülasyonlara kesinlikle inanmasınlar.” dedi.
Bağlamış kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de paylaşarak konuşmasına şöyle devam etti; 

“Vatandaşlarımız belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler.

Küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, Gebe veya yeni doğum yapmış olan, Yüksek ateşi olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, Uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır.

Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler.

Et çekimini ise Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil de hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda ve marketlerde yaptırmalarını önemle rica ediyorum.”

“Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanımız, Veterinerler Odası Başkanımız ve Kasaplar Odası Başkanımızla birlikte bir komisyon oluşturarak Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık tavsiye fiyatlarını belirledik” diyen Bağlamış tavsiye fiyatları şöyle sıraladı: 

Erkek büyükbaş perakende canlı kg fiyatı 150 TL
Erkek küçükbaş perakende canlı kg fiyatı 125 TL
Damızlık vasfını yitirmiş Dişi büyükbaş perakende canlı kg fiyatı 140 TL
Dişi küçükbaş koyun perakende canlı kg fiyatı 100 TL
Vakıflar, Dernekler, Yardım Kuruluşları için tavsiye edilen toptan fiyatlar ise;
Erkek büyükbaş canlı kg fiyatı 135 TL
Damızlık vasfını yitirmiş Dişi büyükbaş canlı kg fiyatı 125 TL 
Tavsiye edilen kesim fiyatları ise;
Büyükbaş kesim ücreti; 2500 TL 
Küçükbaş kesim fiyatı; 500 TL
Büyükbaş Parçalama Paylama fiyatı; 2000 TL 
Küçükbaş Parçalama Paylama fiyatı; 500 TL 
1 kg kıyma çekim ücreti 8 TL