Kayseri Kapadokya Antalya hızlı treni ile ilgili başkandan açıklama!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 25 Eylül Pazartesi günü Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde.

Kayseri Kapadokya Antalya hızlı treni ile ilgili başkandan açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldığı televizyon programında “Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri" hızlı tren hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada: "İlgili firma İspanya ile anlaşmasını yapmıştı daha sonraki süreçte kesintiye uğradı, ekonomik koşullar değişti, algı değişti ama ilerleyen zamanda rahatlıkla değerlendirilecek bir proje. Mesela doğu ekspresi, Tren İstanbul’dan Ankara’dan kalkıyor Kars’a gidiyor her bölgenin kendine özgü yemekleri yenilip içiliyor turizm odaklı çalışma yapılıyor Kapadokya’ya neden olmasın. Bu proje rahatlıkla hayata geçirilebilir. Hızlı tren ile ilgili Kayseri, Kapadokya, Antalya hızlı tren projesinin fizibilite çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar yüzde 95 seviyesinde Bakanlık açıkladı. Bunları göz ardı edemeyiz. Yarın bu projeler hayata geçtiğinde öbürleri de rahatlıkla hayata geçebilir. Kapadokya önemli bir merkez Kayseri’miz ile birlikte destinasyonlar oluşturularak çalışmalar yapılmalı; Aksaray’ıyla, Niğde’siyle, Kırşehir’iyle ve en önemlisi Nevşehir’imiz tabi işin merkezinde Kapadokya’yı çok önemsemeliyiz." ifadelerine yer verdi.Kayseri Kapadokya Antalya hızlı treni ile ilgili başkandan açıklama!Geçtiğimiz günlerde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu müjdeyi vermiş, çalışmaların yüzde 95'inin tamamlandığını ve hızlı tren hattının 2023 yılı bitmeden hayata geçeceğini duyurmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin yüzde 95'i tamamlanmış olup, kalan etüt proje işlemlerinin de 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır” demişti.