Kayseri ile ilgili dikkat çeken rakamı açıkladı! Bakın kentte kaç Suriyeli iş yeri açtı?

Olay Türk TV'de '30 Dakika' programına konuk olan Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, çarpıcı açıklamalar yaptı...

Kayseri ile ilgili dikkat çeken rakamı açıkladı! Bakın kentte kaç Suriyeli iş yeri açtı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV’de “30 Dakika” programına konuk olan Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri’de 2021 yılı içerisinde 1138 esnafın iş yerini kapattığını ve buna karşın 1200 Suriyeli’nin Kayseri’de iş yeri açtığını dile getirdi,
“BÖBÜRLENMEYE GEREK YOK! AÇILANLAR BİR MİKTAR KREDİDEN AÇILANLAR”
Programda Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını da yanıtlayan Başkan Alan, Kayseri'de iş yeri açan esna, sanatkar sayısının son verilere göre 4 bin 203 olduğunu açıkladı. Alan, “Bu rakam birlikten aldığım resmi rakamlardır. Kayseri'de 2021 yılında yani bu sene açılan iş yeri sayısı. Buradaki açılanların bir miktar krediden artanlar. Bizim Halk Bankası’ndan ve KOSGEB'den kredi alanlar. Burada böbürlenmeye gerek yok. Bu kadar iş yeri açıldı diye. 1138 kişi de iş yerini 2021 yılında kapatmış” diye konuştu. 
“KAYSERİ'DE İŞ YERİNİ KAPATAN ESNAFIN SAYISINDAN DAHA FAZLA İŞ YERİ AÇAN SURİYELİ ESNAF VAR”
Programda Suriyeliler konusunda da dikkat çeken rakamları paylaşan Alan, “Bu arada da 1200 Suriyeli esnaf ve sanatkar da iş yeri açmış. İçlerinde kuyumcusu da var, lastikçisi de diğer işlerle uğraşanları da var. Kayseri'de iş yerini kapatan esnafın sayısından daha fazla iş yeri açan Suriyeli esnaf var” dedi.
“ARTIK O DEVİR BİTTİ”
“En fazla iş yeri açılan yerde e-ticarette. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum” diyen Alan,  “Artık ticaret e-ticaretten dönüyor. Eskisi gibi rafa bir şeyler dizme devri bitti. Daha önceleri bakkallar ‘deterjanın kutusu boşalınca getirir misin, abla rafa koyacağım’ derdi. Artık o devir bitti. Artık elektronik ticaret devri. Gençler artık dünyaya ürün satıyorlar. Buralarda satış yaparken de dikkatli olmalarını öneriyorum." dedi.