Kayseri ile ilgili dikkat çeken anket!

AK Parti'nin Belediye Başkan adaylarının Aralık ayı sonu itibariyle netleşmesi bekleniyor. Bu konuda merakla beklenen resmi açıklamalar öncesinde yapılan bazı anketler ise dikkat çekiyor. Bir platform tarafından gerçekleştirilen AK Parti Kayseri anketi de dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri ile ilgili dikkat çeken anket!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de belediye başkan adayları merak edilirken dikkat çeken bir anket paylaşıldı. Kamuoyu araştırması yapan bir platform, vatandaşlara “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday olarak hangi ismi görmek istersiniz?” sorusunu yöneltti. 2024 yerel seçimlerinde Türkiye'nin nabzını tutmaya yönelik ankette Kayseri’ye de yer verildi.  Kendilerini “Toplumun her kesimine hitap eden, her görüşe değer veren ve geniş konu yelpazesiyle kamuoyunun nabzını tutan bağımsız interaktif bir online platformdur” olarak tanıtan ‘Halkın Seçimi’ adlı bir platform tarafından yapılan Kayseri anketinde AK Parti’nin olası adayları vatandaşlara soruldu. 

Kayseri ile ilgili dikkat çeken anket!

Kimler aday adayı gösterildi?

AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları da ankette Memduh Büyükkılıç, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş ve Hulusi Akar olarak belirtildi ve oylamaya sunuldu.  Ankette şu an Başkan Memduh Büyükkılıç ile AK Parti Milletvekili Hulusi Akar yarışıyor.  Başkan Büyükkılıç, oyların yüzde 55’ini alırken, Milletvekili Akar ise şu an için kullanılan oyların yüzde 37’sini aldı. 
Anketin diğer adaylarından Taner Yıldız’a şu an için çıkan oy yüzde 6 olurken, Kayseri anketinde AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’a çıkan oy oranı ise yüzde 2.

İşte anketteki tablo

Kayseri ile ilgili dikkat çeken anket!

Diğer yandan platformda ilçeler için de anket yapılıyor.