Kayseri 'icralık' oldu!

Ekonomik sıkıntılarla birlikte Kayseri'deki düşündüren tablo da ortaya çıktı. Resmi veriler 'Kayseri İcralık oldu' dedirtti. Kayseri'deki icra dosya sayısı yarım milyonu aştı. İşte dikkat çeken ekonomik tablonun ayrıntıları. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri 'icralık' oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekonomik sıkıntılar icra dosyalarına yansıdı. Kayseri'de borçlu sayısının artmasıyla birlikte adliyelerdeki icra takip dosyalarında da dikkat çeken oranda artış yaşandı. Ekonomik sıkını ve artan yoksulluk nedeniyle vatandaşlar borçlanarak geçinmeye çalışıyor. Artan hayat pahalılığı nedeniyle büyük mücadele veren vatandaşlar, borçlarını ödeyemeyince de icralık oluyor. İcra doayalarında ki artış akıllarda soru işaretleri bırakırken, kötü tablo Kayseri için de düşündüren boyutta. 

Kayseri 'icralık' oldu!
KAYSERİ'DE DÜŞÜNDÜREN TABLO
Resmi verilere göre, Kayseri’de icra dosya sayısı yarım milyonu aştı. İcra İşleri Dairesi Başkanlığı'nın geçen yıla ait verilerine göre, Türkiye genelinde icra dosya sayısı 26 milyon 275 bin 632'ye ulaştı. Kayseri’de ise icra dosya sayısı 543 bin 139 oldu.
EN FAZLA DOSYA TÜRÜ HANGİ ALANDA
2022 yılında Kayseri İcra ve İflas Dairelerine gelen dosyaların dağılımı incelendiğinde ise ilamsız takip dosyasının yüzde yüzde 83 yani  451 bin 56 dosya ile ilk sırada yer aldı. İlamlı takip dosyası yüzde 12,1 yani 66 bin 41 ile ikinci sırada yer aldı. Resmi verilere göre, talimat dosyası 25 bin 970 doaya yani yüzde 4,8  üçüncü sırada, iflas dosyası ise 72 dosya ile son sırada yer aldı.

Kayseri 'icralık' oldu!

Gazeteci Cafer ZENGİN ve Ekonomist Zeki Karahüseyin, "Kayseri icralık oldu" dedirten tabloyu Olay Türk TV'de Ekonomik Bakış programında masaya yatırdı. Ekonomik Bakış'ı izlemek için TIKLAYIN

Kayseri 'icralık' oldu!

İlamlı icra takibi, bir mahkeme kararının gereğinin yerine getirilmesi için başvurulan takip yoludur. İlamlı icra takibinde, mahkemeden lehine ilam alan kişi, icra dairesine başvurarak ve ilama dayalı olarak hakkının alınmasını talep eder.
İlamsız icra takibi, alacaklının borçludan olan para alacağını, herhangi bir mahkeme kararı olmadan icra müdürlüğünün aracılığıyla tahsil etmesini sağlayan hukuki bir yoldur. İlamsız icra takibi, ilamlı icra takibinden farklı olarak, alacaklının elinde bir mahkeme kararı veya bir kambiyo senedi bulunmasına gerek yoktur.