Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü İYİ Parti'ye katıldı!

Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci, İYİ Parti'ye katıldı ve Parti rozetini taktı. 'Kurumların yapısı bozuldu' diyen Ekinci, artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü İYİ Parti'ye katıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İYİ Parti'ye katıldı. Muğla İl Başkanlığında düzenlenen törenle İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, Ekinci'ye parti rozetini taktı. 

Törende konuşan İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, "İYİ Parti her geçen gün güçleniyor. Bugünde bu güçlenmenin şahitliğini yaptık. Uzun yıllardır Milli Eğitimde görev yapan müdürümüz, hocamız bugün aramıza katıldı. Kendisine hoş geldin diyoruz, hayırlı olsun" dedi.

ARTIK BİR ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR, KURUMLAR TAMAMEN BOZULDU
"Türkiye'de artık birçok şeyin değişmesi gerekiyor" diyen Ekinci ise "Devletin tamamen Türk devleti anlayışını yitirdiği, kurumların tamamen bozulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Tabi ki eğitimci sıfatıyla her şeyin bozulduğu bu dönemde bu bozukluğunun temelinde eğitim olduğunu düşünüyoruz. Maalesef çalışırken bunları düzeltme şansına sahip olamadık. Çünkü eğitimle ilgili kararları kimlerin aldığını, uygulamaları kimlerin yaptığını hiçbir zaman tam olarak biz bile bilemedik. Maalesef ülkemizde eğitim yönetilmiyor ve kimin yönettiği bilinmiyor. Bu ülkeye borcum var düşüncesiyle, her şeyin sil baştan yapılması hayaliyle siyasete ilk defa bir partiye katılıyorum" diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti saflarına katılan Celalettin Ekinci'ye parti rozetini İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun taktı.

ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN SİYASETE GİRME KARARI ALDIM
Diğer yandan Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Bugün 27 Haziran Pazartesi. Güzel ülkemin geleceğine yön vereceğine inandığım ve özellikle başarısızlıklarla dolu eğitim sürecine müdahil olup, katkı sunacağımı düşündüğüm bir gelecek hayaliyle siyasete girme kararı alarak İYİ Parti saflarına katıldım" mesajı paylaştı. 

Celalettin Ekinci kimdir?
Celalettin Ekinci, 1965 yılında Konya'da doğdu. Orta öğretimini Konya - Akşehir'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik, yöneticilik ve Eğitim-Bir-Sen Ankara 4.No'lu sendika başkanlığı yapan Ekinci, sırasıyla Niğde, Gaziantep, Muğla ve Kayseri'de 9 yıla yakın İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptıktan sonra bir yıl Milli Eğitim Bakanlık Müfettişliği görevine getirildi. Ekinci, 2021 yılının Kasım ayında '31 yıllık öğretmenlik hayatını Milli Eğitim Bakanlığını ve Eğitimi doktorlara ve mühendislere bırakıyorum' diyerek Milli Eğitim Bakanlığında "liyakatsiz" atamalar yapıldığı gerekçesiyle bu duruma tepki göstererek, emekliliğini istedi.