Kayseri Endeksi'nde neler yaşandı? Hangi Kayserili şirketler öne çıktı?

Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketin yer aldığı Kayseri Şehir Endeks haftayı 33.856 puanda kapattı. Endekste haftalık en yüksek ve en düşük performans gösteren şirketler belli oldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri Endeksi'nde neler yaşandı? Hangi Kayserili şirketler öne çıktı?

Borsa İstanbul'da işlem gören 11 Kayserili şirketin yer aldığı Kayseri Şehir Endeksi (XSKAY), haftayı 33.856 puanda tamamladı. 3 Haziran Pazartesi günü 34.250 puanla haftaya başlayan endeks, en düşük seviyesini 5 Haziran Çarşamba günü 33.567 puanla, en yüksek seviyesini ise 34.864 puanla gördü. Son haftalardaki Borsa'daki satış yönlü değer kayıpları Kayseri Şehir Endeksinide etkilerinin sürdürdüğü hafta geride kaldı.

Kayseri Endeksi'nde neler yaşandı? Hangi Kayserili şirketler öne çıktı

XSKAY Endeksinde haftalık performanslar

Kayseri Şehir Endeksi'nde yer alan şirketler arasında haftalık performanslarıyla dikkat çekenler belli oldu. Endekste en iyi haftalık performansı gösteren şirket Formet Çelik Kapı (%5.18) olurken, ikinci sırada Yataş (%3.16) ve Erbosan (%2.49) takip etti. Diğer yandan, endekste yer alan diğer 8 şirket ise haftalık negatif performans sergiledi. Bu hafta en kötü performansı gösteren şirketler ise Mega Metal, Rainbow ve Oylum oldu.

Hafta boyunca endeksin yaşadığı dalgalanmalar ve şirketlerin performansları yatırımcılar tarafından yakından takip edildi.