Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden anlaşma: Artık dijital olacak!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol kapsamında yeni sisteme geçiş yapılacağı bildirildi.

Kayseri Olay Haber kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden anlaşma: Artık dijital olacak!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol kapsamında, imza işlemleri, manuel ve dosyaya dayalı eski sistemden dijital DSS (Denetimli Serbestlik Sistemi) dönemine geçiş yapılacağı duyuruldu.

13 polis merkezinde aktif olarak uygulanıyor

Yeni sistemin getirdiği temel yeniliklerinin ve avantajlarının şu şekilde olduğu söylendi:

Biyometrik doğrulamada yükümlüler kendilerine tanımlanan polis merkezlerindeki cihazlarda yüz tanıma ve parmak izi teknolojisini kullanarak kimliklerini doğrulayacak.

Hız ve pratikli olarak Yüz tanıma işlemi yaklaşık 1 saniye sürecek; dosya arama ve manuel kayıt süreçleri tamamen ortadan kalkacak.

Güvenli ve kusursuz olarak takip dijital ortamda yapılacak kayıtlar sayesinde insan kaynaklı hata riski en aza indirilecek. Vatandaşın erken veya geç gelme durumları sistem tarafından otomatik olarak raporlanacak.

Yaygın altyapısı ise teknoloji odaklı bu modern altyapı, şehirdeki 13 polis merkezinde aktif olarak uygulanmaya başladı.