Kayseri Devlet Hastanesi'nde yıkılan binalar gündemde! Yerine ne yapılacak?

Kayseri Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz yıllarda yıkılan binalar yeniden gündeme geldi. Şimdilerde otopark olarak kullanılan alana ne yapılacağı merak edilirken dikkat çeken ziyaret gerçekleşti.

Kayseri’nin merkezinde yer alan ve 2023 yılında yıkımına başlanan hastane binalarının ardından ne yapılacağı merak edilmişti. 7, 8, ve 9. bloklar ile tüp geçidin yıkılmasının ardından şimdilerde otopark olarak kullanılan alana ne yapılacağı da merak ediliyor.

Otopark olarak kullanılıyor

Yıkımının ardından şimdilerde hem vatandaşlar hem de hastane personeli tarafından otopark olarak kullanılan dev alan geçtiğimiz aylarda Kayseri protokolünün ziyaretinin ardından bir kez daha öne çıkmıştı.

Kayseri Devlet Hastanesi'nde yıkılan binalar gündemde! Yerine ne yapılacak?

Yerine hastane mi yapılacak?

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Kayseri Milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na bu konuda talepte bulunduğu öğrenildi. Buna göre ilerleyen dönemde Kayseri Devlet Hastanesinde yıkılan blokların yerine de 500 yataklı bir hastane daha gündeme gelmişti.  

Kayseri Devlet Hastanesi'nde yıkılan binalar gündemde! Yerine ne yapılacak?

İl Müdürü’nden dikkat çeken ziyaret

Gelişmelerin ardından ise Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’ın alanda inceleme yaptığı öğrenildi. Erşan, Kayseri Devlet Hastanesi’nin mevcut işleyiş ve ihtiyaçları ile sağlık hizmetlerinin sunumu ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler gerçekleştirirken aynı zamanda şimdilerde otopark olarak kullanılan blokların bulunduğu alanı da inceledi. Yapılan bu ziyaret ve incelemenin ardından yeni hastane binası için harekete geçilmesi bekleniyor.