Kayseri depremi 'uzmanları' karşı karşıya getirdi: Rahat bırakın!

Kayseri'nin Sarız ilçesinde yaşanan depremlerin ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Depremle ilgili açıklama yapan 'uzmanları' Kayseri depremi karşı karşıya getirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri depremi 'uzmanları' karşı karşıya getirdi: Rahat bırakın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Sarız ilçesinde dün meydana gelen 4.7 büyüklüğünde ve ardından yaşanan artçı depremler sonrası 'uzmanlarca' farklı açıklamalar geldi. Sarız depremi ile ilgili açıklama yapan isimler arasında yer alan Kayseri Jeoloji Mühendisileri Odası eski İl Temsilcisi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’in ‘Muhtemel depremlere karşı evlerinde hasar olan vatandaşlar evlerine girmesinler’ açıklaması Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş’ı kızdırdı. Evsen'e tepki gösteren Demirtaş, “Evlerine girip girmeme konusu sizin uzmanlık alanınız değil, deprem mühendisi değilsiniz” dedi.
SARIZ DEPREMİ İKİLİYİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ
Merkez üssü Kayseri’nin, Sarız ilçesi olan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, “Bahse konu Sarız Fayı daha önce ifade ettiğim gibi bilinmeyenleri çok fazla olan ve ivedilikle çalışılması gereken aktif bir faydır. Muhtemel depremlere karşı evlerinde hasar olan vatandaşlar evlerine girmesinler” şeklinde açıklamalar yaptı. 
Kayseri depremi 'uzmanları' karşı karşıya getirdi: Rahat bırakın!
DEMİRTAŞ BU AÇIKLAMAYA KIZDI! TIP GÖNDERMESİ
Bu yöndeki açıklama Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş’ı kızdırdı. Sarız depremin Türkiye Diri Fay Haritası’nda olmayan bir fay üzerinde olduğunu ifade eden Demirtaş, Evsen’in “Evlerinde hasar olan vatandaşlar evlerine girmesinler” açıklamasını alıntılayarak, “Korku pompalamaktan öteye gitmeyen bir açıklama. Evlerine girip girmeme konusu sizin uzmanlık alanınız değil, deprem mühendisi değilsiniz. Bu şekilde bir uyarı ilgili devlet kurumu ve sözcüsü tarafından yapılır” dedi.
Kayseri depremi 'uzmanları' karşı karşıya getirdi: Rahat bırakın!
FAYLAR SİPARİŞLE HAREKET ETMEZ
Dr Ramazan Demirtaş, tepkisinde şu ifadeleri kullandı:  'Muhtemel depremlere karşı evlerinde hasar olan vatandaşlar evlerine girmesinler'
4.7'lik deprem hasar yapmaz. Evlerine girip girmeme konusu sizin uzmanlık alanınız değil, deprem mühendisi değilsiniz. Bu şekilde bir uyarı ilgili devlet kurumu ve sözcüsü tarafından yapılır. Çünkü gerçekten uzmanlık alanları deprem değil. Jeoloji Mühendisi olmak deprem konusunda uzman oldukları anlamına gelmiyor. Örneğin Tıp mezunu ama uzmanlık alanı göz, ama kalp operasyonu yapabilir mi? Muhtemel depremlerden kastettiğiniz nedir ki evlerine girmesinler... Yani korku pompalamaktan öteye gitmeyen bir açıklama.. Zaten uzmanlık alanınız da değil.. Rahat bırakın fayları.. Faylar sizlerin veriye dayanmayan siparişlerinizle hareket etmez."
Kayseri depremi 'uzmanları' karşı karşıya getirdi: Rahat bırakın!