Kayseri'den, Kudüs'e gitmek için yola çıkanlarla ilgili yeni gelişme

Kayseri'den 15 Ekim tarihinde yürüyerek Kudüs'e ulaşma amacıyla yola çıkan 25 kişilik kafileden geriye 3 kişi kaldı. Nöbeti devralmak için 2 kişinin daha yola çıktığı öğrenildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'den, Kudüs'e gitmek için yola çıkanlarla ilgili yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'den 15 Ekim tarihinde yürüyerek Kudüs'e ulaşma amacıyla yola çıkan 25 kişilik kafileden geriye 3 kişi kaldı. 24 Ekim tarihinde Hatay, Cilvegözü sınır kapısına ulaşan kafile sınır kapısından Suriye'ye geçiş izni alamadığı için yolculuk Cilvegözü'nde sona ermişti. Kafileden geriye kalan 3 kişi Cilvegözü sınır kapısı yakınında çadır kurdu ve geçiş izni verilene kadar burada nöbet tutacaklarını bildirdi.

Çadırların olduğu bölgede nöbete devam eden vatandaş yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: "Tüm dünyayı etkisi altına alan bu işgali siyonist İsrail'in Filistin halkına gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde sessiz kalmamak ve sesimizi duyurmak adına Kayseri'den müslüman kardeşlerimizle yola çıktık Cilvegözü sınır kapısına ulaşmaktı niyetimiz ve 11 gün süren yolculuğun ardından; gerek ayaklarımız şişti, gerek aç kaldık, gerek uykusuz kaldık. Amacımız oradaki kardeşlerimizin acısını paylaşmaktı ve Cilvegözü sınır kapısına ulaştıktan sonra gerekli izinleri alıp geçiş yapamadık lakin biz bu davadan vaz geçmedik. Bu süreç tamamlanana kadar, izin alıp oraya gidene kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Çadırlarımızı kurduk burada bekliyoruz. Tüm müslüman kardeşlerimizden de bu süreçte bize destek olmalarını istiyoruz. Bizim sesimizi duyurun, daha geniş kitlelere yayın. Sizden elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. Hiç bir çocuk bombalanarak ölmeyi hak etmiyor. Çocukların tek hak ettiği şey; oyuncaktır, şekerdir, hediyedir. Biz de inşallah oraya ulaşırsak kardeşlerimize bu oyuncakları kendi ellerimizle verip onlarla oynamak, onların acısını paylaşmak, onların yüzünün güldüğünü görmek istiyoruz."

Ne olmuştu

İHA'nın haberine göre, İsrail’in işgal ettiği topraklarda Filistinli Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek için Kayseri’den başlayan yürüyüş Cilvegözü sınır kapısında son bulmuştu. Günlük ortalama 35-40 km mesafe kat eden Filistin Yürüyüş kafilesi yürüyüşün onuncu gününde yaklaşık 400 kilometrelik mesafe kat ederek Suriye sınırına ulaşmıştı. Kayseri’den 25 kişilik bir kafileyle başlayan yürüyüşe, kafilenin geçtiği illerden ilave katılımlarla yaklaşık 250 kişi yürüyerek destek vermişti. Suriye sınır kapısı yetkilileri, yürüyüş kafilesinin sınır geçmelerinin mümkün olmadığını bildirmeleri üzerine Kayseri’den başlayan Filistin Yürüyüş Kafilesi adına Cilvegözü Sınır Kapısında bir basın açıklaması yapan Mustafa Doğu, Siyonist İsrail terör örgütünün Filistin topraklarında 75 yıldır uygulamakta olduğu işgal ve teröre dur diyebilmek için Kayseri’den yaya olarak Filistin’e, Gazze’ye, Kudüs’e, Mescidi Aksaya bir yürüyüş başlattıklarını ve sonunda Cilvegözü Sınır Kapısına geldiklerini ifade etmişti. Mustafa Doğu, yetkililerle yaptıkları görüşme neticesinde, sınırdan geçiş müsaadesi alamadıklarını ve bu yürüyüşün kendileri için oldukça meşakkatli olduğunu, ayaklarının patladığını, hasırlar üzerinde yatmak durumunda olduklarını ama Gazze’de ki çocukların ve zulüm altındaki Filistinlilerin acısının yanında her türlü zorluğa karşı yola devam ettiklerini belirtmişti.