Kayseri'den göç ettiler

Feke ve Kayseri sınırında Bakır Dağı eteklerine 7 aydır konaklayan göçerler kışın Kozan'da bakacakları hayvanlarını ovaya indirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Kayseri'den göç ettiler

Feke ve Kayseri sınırında Bakır Dağı eteklerine 7 aydır konaklayan göçerler kışın Kozan’da bakacakları hayvanlarını ovaya indirdi.

Torosların zirvesin de yazın koyunlarını ve keçilerine bakan konargöçerler 10 günlük zorlu yolculuğun ardından Kozan’a ulaştı. 10 günlük zorlu göçü tamamlayan göçerler trafik ekiplerinin de desteği ile sürülerini yeni yerlerine taşıdı. Sürü sahibi İsmail Özcan, zorlu yolculuğun yoğun kış bastırmadan tamamladıklarını kaydederek, “Yaz boyunca yüksek kesimlerde hayvanlarımızı otlatıyoruz. Artık havalar soğudu. Tekrardan Kozan'a döndüm. Yaklaşık 10 gündür yoldayız. Yürüyerek geldik. Göç tamamlandı. Bizleri en çok trafik zorladı” dedi.

Kayseri'den göç ettiler

Göçerlerin zorlu yolculuğuna Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de yardımcı oldu. Polis ekipleri eşliğin de sürü yeni bakımlarının yapılacağı alana götürüldü.

Kayseri'den göç ettiler