Kayseri'den aday gösterilmeyen Karayel, İstanbul'dan seçildi mi?

AK Parti'de Kayseri'den aday gösterilmeyen İsmail Emrah Karayel, aday gösterildiği İstanbul'dan seçildi mi?

Kayseri'den aday gösterilmeyen Karayel, İstanbul'dan seçildi mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de daha önce iki dönem Kayseri'den aday gösterilen ve son seçimde bu kez İstanbul'dan aday gösterilen eski Milletvekili Yaşar Karayel'in oğlu İsmail Emrah Karayel yeniden milletvekili seçildi mi? Kayseri'den aday adayı olan Milletvekili İsmail Emrah Karayel,  kentten listeye giremedi ve İstanbul 2. bölge 6'ncı sıradan aday gösterildi. 

İstanbul İkinci bölgede Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçeleri bulunuyor. 

Kayseri'den aday gösterilmeyen Karayel, İstanbul'dan seçildi mi?

İstanbul’da seçim bölgeleri arasında yer alan ikinci bölgede 4.341.423 seçmen yer alıyor.  İstanbul 2. Bölgede toplamda 27 milletvekili çıkıyor. YSK’nın aktardığı bilgilere göre ikinci bölgede 1 milletvekiline düşen nüfus sayısı 155 bin 50 olacak.

Peki Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel, Milletvekili seçildi mi?

Seçim sonuçlarına göre Karayel yeniden Milletvekili seçildi. Daha önce iki dönem Kayseri'de görev yapan Karayel, bu kez İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarını sürdürecek.  Diğer yandan AK Parti İstanbul ikinci bölgeden 12 vekil çıkardı. Listede birinci sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer alıyordu. 

Kayseri'den aday gösterilmeyen Karayel, İstanbul'dan seçildi mi?

Kayseri'den aday gösterilmeyen Karayel, İstanbul'dan seçildi mi?

İSTANBUL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul'da oyların yüzde 100'ü sayıldı. Oy oranlarına Cumhurbaşkanlığı yarışı İstanbul'da şu şekilde sonuçlandı:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 48,55
Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 46,69
Sinan Oğan: Yüzde 4,51

İsmail Emrah KARAYEL kimdir?
İsmail Emrah Karayel,Kayseri, Tomarza, Akdere (Kelgin)’li Karayel ailesinin çocuğu olarak 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel'in oğludur. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Amerika’da İngilizce eğitimi gördü ve Kent State University’de Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. İkinci yüksek lisansını İngiltere’de Canterbury şehrinde University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Yurtdışı eğitimini tamamladıktan sonra, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de 5 yıl süre ile batık banka patronlarının ülkeye verdiği zararın giderilmesi amacıyla yurtdışı davalarında görev aldı. Serbest Avukat olan Karayel, halen Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk Alanında Doktora yapmaktadır. Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan olarak seçilmiş olup, halen MTTB Genel Başkanıdır. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir.

İsmail Emrah Karayel 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen Türkiye Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden 26. Dönem Kayseri Milletvekili seçilmiştir.

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento komisyonu ve AGİT PA Türkiye Delegasyonu sözcüsüdür.

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır.

AK Parti 3. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi.

Sosyal ve siyasi sahada fikri ve vakfı faaliyetlere devam etmektedir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir.

Evli, üç çocuk babasıdır.