Kayseri'den 1 öğretmen ve 6 öğrenci gidiyor!

Kayseri'den altı öğrenci ve bir öğretmen Bükreş'e gidiyor. Peki, yurt dışı yolculuğunun perde arkasında ne var? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'den 1 öğretmen ve 6 öğrenci gidiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de 6 öğrenci ve bir öğretmen Bükreş yolcusu. Proje kapsamında gerçekleşecek ziyaretin amacı ne?

Kayseri Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akpınar, Erasmus+ Projesiyle Romanya'nın Bükreş şehrine gidecek öğrencileri, refakatçi öğretmenlerini ve ailelerini kabul etti. 
Kayseri'den 1 öğretmen ve 6 öğrenci gidiyor!
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2021-1-TR01-KA121-VET-0000 12070 Numaralı Mesleki Eğitim Akreditasyon Erasmus+ Projesi kapsamında altı öğrenci ve bir öğretmenin Romanya'nın Bükreş şehrine gicekleri ifade edildi. Diğer yandan Kayseri'den gidecek öğretmen ve öğrenciler 21 günlük staj eğitimine katılacak.
Kayseri'den 1 öğretmen ve 6 öğrenci gidiyor!İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akpınar, öğrenci, öğretmen ve ailelerinin katıldığı ziyarette yaptığı konuşmada yurt dışında staj yapmanın çok önemli bir fırsat olduğunu, öğrencilerin Romanya'da önce kendilerini sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.
Erasmus programı nedir?
Eğitim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Ortak projeler üretip hayata geçirmeleri sağlamaktadır. Erasmus Akreditasyonunun verilmesi, başvuru sahibi kurum/kuruluşların kendilerini geliştirmek için yüksek kaliteli hareketlilik faaliyetlerini uygulamak amacıyla uygulanmaktadır.