Kayseri'deki skandal olayla ilgili Baro'dan açıklama

Kayseri'de kaydedilen görüntülerin Türkiye gündemine oturmuştu. Görüntülerin ardından Kayseri Barosu bir açıklama yaparak olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki skandal olayla ilgili Baro'dan açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Skandal görüntülerin adresi Kayseri’ydi. Bir kız çocuğu alkol masasında oynatılmış ve bu görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı. Rezalet görüntüler Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş ve Kayseri Valiliği harekete geçmişti. Valiliğin ardından bir açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada olaydan haberleri olduğu ve görüntüleri paylaşan kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti. Kayseri'deki skandal olayla ilgili Baro'dan açıklamaTürkiye gündemine oturan bu görüntülerin ardından Kayseri Barosu’da bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nazime Kalan, videoyu çeken şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçildiğini söyledi. Kalan, “Süreç içerisinde Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın başlatıldığı Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, emniyet ve jandarma birimlerinin de konudan haberdar olduğu ve tahkikat yürütüldüğü suça konu videoyla alakalı olarak görüntülerin kaldırılması amacıyla yürütüldüğü bilgisi edinilmiştir.” dedi.Kayseri'deki skandal olayla ilgili Baro'dan açıklama

‘BU OLAY KÜLTÜR KİSVESİ ALTINDA SIRADANLAŞTIRILAMAZ’ 

'Derin bir üzüntü içerisindeyiz” diyen Kalan, “İzahı ve mazereti olmayan bu hadisenin ilimizde gerçekleşmesinin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Belirtmek isteriz ki çocuk, toplumun hiçbir kesimin için sözde eğlencenin bir unsuru olamaz. Toplumun tüm kurum ve kuruluşları çocukların korunması ve gözetilmesi konusunda kendi üzerlerine düşen sorumluğu almalı ve toplumun her bir ferdi çocuklar konusunda gerekli hassasiyeti sağlamak amacıyla bilinçlendirmelidir. Kanunu bilmemek mazeret sayılmayacağı gibi bahse konu hadise suç oluşturmasının yanı sıra söz konusu görüntülerin bir kültür kisvesi altında sıradanlaştırılması da kabul edilemez. Talihsiz olayda istismar edilen mağdur çocuğumuzun bu istismarına göz yuman, velayet vesayet sahiplerinin, olaya seyirci kalan kişilerin, izlediğimiz görüntüleri kayda alanların bahse konu olan video kaydı alınırken müdahale etmeyenlerin, videoyu her ne sebeple olursa olsun çocuğun kimliğini açığa çıkaracak şekilde afişe ederek paylaşanların olayın vahametinden kendisine çıkar sağlamaya çalışan kişilerin her birinin tek tek tespit edilerek hukuk nezdinde hesap vermelerinin Kayseri Barosu olarak takipçisi olacağız. Hiçbir indirimli hal uygulanmaksızın sorumlu kişi ve kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki sürecin tüm aşamalarında dosyayı takip edip davaya müdahil olacağımızı duyururuz.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Baro Başkanı Ali Köse ise, olayla ilgili gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve dava sürecini yakından takip edeceklerinin altını çizdi.