Kayseri'deki o toplantıyı hedef aldı! 'Tam bir fiyasko' dedi

Kayseri'de dün düzenlenen 'Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli'ni hedef alan açıklamalar dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Kayseri'deki o toplantıyı hedef aldı! 'Tam bir fiyasko' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, dün "Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli"ne katıldı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan Yoshinori, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın dünyadaki büyük fay hatlarından biri olduğunu, Endonezya ve Malezya'dan başlayarak Hindistan, Afganistan, Irak, Azerbaycan, Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya'ya gittiğini söyledi.

Kayseri'deki o toplantıyı hedef aldı! 'Tam bir fiyasko' dedi

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen ise Kayseri’de düzenlenen ‘Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli’ni hedef alan eleştirilerde bulundu. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin 2018 yılında uygulamadan kalkan Türkiye Deprem Bölgeleri haritası kullandığını söyledi. Evsen, “Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki 30 yıl Türkiye'de olmasına rağmen 2018 de uygulamadan kalkan Türkiye Deprem Bölgeleri haritasını kullanıyor. Kuzey Anadolu Fay Zonunda olan depremlerin doğuran batıya doğru göç ettiğini ilk defa Kayserili Jeolog İhsan Ketin 1948 de söyledi.” ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki o toplantıyı hedef aldı! 'Tam bir fiyasko' dedi

Panelde depremle ilgili tek bir kelime edilmediğini aktaran ve sert bir dille eleştiren Evsen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Panelistler arasında Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri imar müdürleri de vardı. Kayseri ile ilgili tek kelime edilmedi. Demek ki Kayseri'de hiç bir sorun yokmuş. Panelistlerin arasında Kayseri'nin depremselliğini anlatacak tek bir kişi bile yoktu. Tam bir fiyasko.”