Kayseri'deki o işletme neden mühürlendi?

Kayseri'de yer alan bir işletme 10 gün süre ile mühürlendi. Peki gerekçe olarak ne gösterildi? İşletme olay karşısında nasıl tepki verdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o işletme neden mühürlendi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bulunan bir eğlence mekanı yetkililer tarafından mühürlendi. Soğuk, sıcak içeceklerin ve çeşitli kokteylerin yer aldığı mekan 10 gün süre  ile kapatıldı. Her akşam canlı müziğin yapıldığı mekan iddialara göre, mekanda sigara içilmesi nedeni ile mühürlendi. 
Mekanın mühürlenmesine tepki gösteren işletme sahipleri sosyal medya hesabından işletmenin mühürlenmesine tepki gösterdi. İşletme sahipleri paylaşımda sigaradan alınan vergilere değinirken, “Bugün 50 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklasik %80 civarındadır. 50 liralik bir paket sigaranın ortalama 40 lirası vergidir. Geri kalan 10 TL ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dal sigaranın 16 dalı vergidir.”ifadelerini kullandı.

Yine paylaşımda, “Satışında %80 vergi alan devlet yetkilileri içilmesine izin veriyorsunuz diye 10 gün işletmemizi  mühürlediler... Allah var gam yok.. 10 gün sonra görüşmek ümidi ile” denildi.
 

Kayseri'deki o işletme neden mühürlendi?