Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!

Kayseri'de daha önce ihalesi 4 kez ertelenen, daha sonra ihale ilanı kaldırılan, Kayseri'nin ünlü ailesinin izni olmadan 'hukuken satılamaz' denilen AVM yeninden satışa çıkarıldı. Baş döndüren gelişmelerin yaşandığı AVM ihalesinin detayları Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan ve 2016 yılında inşa edilen AVM bir süre önce satılığa çıkarılmış ve 4 kez ihale tarihi ertelenmişti. Daha sonra ihale ilanı kaldırılmıştı. Kayseri’nin ünlü AVM’si ile ilgili ihale bilmecesi sürüyor. AVM bir süre sonra yeniden satılığa çıkarıldı. Satış bedeline yüzde 23 zam da yapıldı. 

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!

Kayseri’nin önde gelen ailesine ait Mix AVM’nin satışı ile ilgili olarak baş döndüren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.  İlk olarak 20 Temmuz 2023 Perşembe günü ihale ile satılacağı duyurulan, ancak o gün satışı gerçekleşmeyen ihale daha sonra 03 Ağustos 2023 tarihine ertelenmişti.  AVM’nin satış ihalesi yine yapılamayınca bu kez de 17 Ağustos 2023 tarihine ertelendi. Kayseri Mix AVM’nin satış ihalesi bir süre sonra 07 Eylül 2023 tarihine ertelenmiş ve ihalenin yapılması beklenirken, dikkat çeken bir gelişme daha yaşanmıştı. Mix AVM’nin ihalesi bir anda ilandan kaldırılmıştı. 

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!

AİLENİN OLURU OLMADAN SATIŞ MÜMKÜN DEĞİL
Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından AVM’nin sahibi olan Başyazıcı Şirketler Grubu avukatı Semih Emin Akbulut, AVM’nin satılamayacağını ifade etmişti. AVM’nin satışının hukuken mümkün olmadığını dile getiren Akbulut, “Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından konulmuş olan bir tedbir kararı var. Bu karar neticesinde taşınmazın satılması hukuki olarak mümkün değil. Başyazıcı Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin oluru olmadan söz konusu taşınmazın satılması mümkün değil. Şu anda konuyla ilgili olarak hukuki süreç devam ediyor” açıklaması yapmıştı. 

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!

AVM’NİN SATIŞ ÜCRETİNE YÜZDE 23 ZAM GELDİ! İŞTE İHALENİN YAPILACAĞI TARİH
AVM ihale süreci ile ilgili baş döndüren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.  AVM ile ilgili ihale duyurusu bir kez daha yayınlandı. Hem de zamlı  tarifeyle. 5834,40 metrekare yüzölçümlü arsa üzerindeki alışveriş merkezinin satışına yönelik ihalenin başlangıç bedeli daha önce 190.000.000 TL olarak açıklanmıştı. Bu ücrete zam yapıldı ve miktar bu kez 230.000.000 TL olarak belirtildi. İhale tarihi ise bu kez 02 Kasım 2023.

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!

21 MAĞAZA BULUNUYOR
İnşaat, turizm, AVM, perakende, enerji ve tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Başyazıcı Grubun kentte faaliyete geçirdiği Mix Kayseri AVM’nin satış sürecinin nasıl sona ereceği veya AVM’yi kim ya da kimlerin satın alacağı kentte merak konusu oldu.
Butik yaşam merkezi Mix Kayseri, kapalı ve açık otopark alanlarının yanında sadece yeme-içme mekanlarıyla değil, spor tesisi Erciyes manzaralı koşu parkuruyla da hizmet veriyor.  AVM, Kayseri'de 2016 yılında hizmete girmişti. Yaklaşık 21 mağazanın yer aldığı 'Anadolu'nun ilk yaşam merkezi’ sloganıyla adını duyuran AVM, Melikgazi İlçesi, Alpaslan Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi üzerinde bulunuyor. 

Kayseri'deki o AVM yeniden satışa çıkarıldı! İşte zamlı fiyatı!
SADECE PEŞİN TEKLİF İSTENİYOR
Sadece peşin teklif istenen AVM’nin ihalesine yönelik teminat bedeli de daha önce 11.400.000 TL olarak belirtilirken zamlanarak 13.800.000 TL’ye çıkarıldı.  
AVM’nin satış ihalesinde ayrıca şu bilgilerde yer aldı: 
5834,40 m² Yüzölçümlü Arsa Üzerinde 3070 m² -2.Bodrum Kat, 3070 m² -1.Bodrum Kat, 3037 m² Zemin Kat , 2635 m² 1. Kat, 1192 m² 2.Kattan Oluşan Toplam 5 Katlı Avm Olarak Hizmet Veren Beş Katlı Betonarme İşyeri Ve Arsası Nitelikli Gayrimenkul (Bu gayrimenkulümüz, sadece peşin ödeme yapılarak satın alınabilecektir. Ancak, kredi kullanmak suretiyle alınması durumu da peşin olarak kabul edilir.)