Kayseri'deki Mısırlı öğrencinin koronavirüsten öldüğü iddiası

Erciyes Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Mısırlı öğrenci hayatını kaybetti. Öğrencinin koronavirüs nedeni ile öldüğü iddia edildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki Mısırlı öğrencinin koronavirüsten öldüğü iddiası

Erciyes Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mısırlı Dina Hossam Abas yaşamını yitirdi. Abas’ın arkadaşları tarafından Abas’ın koronavirüs nedeni ile hayatını kaybettiği iddia edildi. 3 yıldır Kayseri’de yaşayan ve ailesi Mısır’da olan Abbas’ın cenazesi gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Mısır’da toprağa verilecek.

Diğer yandan Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Olay Türk TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunmuş ve koronavirüs vakaları ile ilgili bilgiler vermişti. Zaman zaman koronavirüs vakalarına denk gelindiğini ifade eden Erşan, “Önceki covidin o yoğun dönemleri gibi değil, nadiren covid vakalarını da rast geliyoruz. Şu an yoğun bakımda takip ettiğimiz covid vakası yok ama tanı alıp serviste yatan çok sayıda covid vakası var. Bunu artık normal gribal enfeksiyon gibi değerlendiriyoruz. Yani diğer influenzada olduğu o tarz bir vaka değerlendirmiş oluyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. 

Vatandaşlara tedbir almaları çağrısında bulunan Erşan, konuşmasını şöyle sürdürmüştü; “Tabii ki tedbir almak gerekiyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan 65 yaş üstü yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız tedbir alsınlar isteriz. Herkes kişisel hijyenine dikkat etsin. Kalabalık ortamlara giriyorlarsa maske kullanabilirler. Mümkün olduğunca hasta olan kişilerden uzak dursunlar.”


Kayseri'deki Mısırlı öğrencinin koronavirüsten öldüğü iddiası