Kayseri'deki 'Maliyeci cinayetinde' yeni gelişme! Aile Cumhurbaşkanlığına başvurdu

Kayseri'de 20 yıl önce yaşanan cinayetin perde arkası merak ediliyor. 22 yıllık maliyeciyi Sahabiye'de kim ya da kimler neden öldürdü? Cinayet neden yaşandı. Aile olayın aydınlatılmasını istiyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki 'Maliyeci cinayetinde' yeni gelişme! Aile Cumhurbaşkanlığına başvurdu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaklaşık 20 yıl önce öldürülen 22 yıllık maliyeci Orhan Uçar cinayetinin perde arkasında ne var? Uçar’ı kim ya da kimler neden öldürdü? Uçar ailesi cinayet faillerinin bulunmasını istiyor. Aile bir kez daha CİMER’e başvurarak, 20 yıl önce işlenen cinayetin aydınlatılmasını istiyor. Diğer yandan aile üyeleri bu konuda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Milletvekillerinden de yardım istiyor.

Kayseri'de yaklaşık 20 yıl önce öldürülen 22 yıllık maliyeci Orhan Uçar'ın ailesi cinayetin aydınlatılmasını istiyor. Cinayete kurban gittiği ifade edilen Orhan Uçar’ın kardeşi 55 yaşındaki Mustafa Kemal Uçar, yıllardır katil ya da katillerin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi. Mustafa Kemal Uçar, aile üyeleri olarak bir kez daha CİMER'e başvurup, yardım istediklerini belirtti.
KAYSERİ’DE 20 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLDÜ
Kayseri'de, Erciyes Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Orhan Uçar, Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi'nde Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu yanındaki bir elektrik trafosu yanında 22 Aralık 2003'te ölü olarak bulundu. 
Kayseri'deki 'Maliyeci cinayetinde' yeni gelişme! Aile Cumhurbaşkanlığına başvurdu ve beklenen yanıt geldi!

TEK KURŞUNLA CİNAYET
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden polis, önce Orhan Uçar'ın donarak hayatını kaybettiğini düşündü, ancak yapılan inceleme sonrasında Uçar'ın kafasına sıkılan tek kurşunla öldüğü ortaya çıktı. Aynı zamanda çevrede de bira şişeleri ve boş mermi kovanlarının olduğu belirtildi. Aradan geçen yıllara rağmen cinayetin halen çözüme kavuşturulmaması ve faili meçhul olarak kalması Uçar Ailesini üzüyor. Uçar'ın kardeşi Mustafa Kemal Uçar, ‘ağabeyinin katillerinin bulunmasını istediklerini söyledi.
Kayseri Polisinin faili meçhul cinayetleri aydınlatmada başarılı olduğunu ve bu konuda ün yaptığını kaydeden Kemal Uçar, aynı şekilde ağabeyinin cinayetinin de aydınlatılmasını talep etti.
CİNAYET AYDINLATILSIN
Katil ya da katillerin ellerini kollarını sallayarak rahatça gezmelerinin kendilerini rahatsız ettiğini de söyleyen Kemal Uçar, “Ağabeyim Kayseri Vergi Dairesi'nde memur olarak görev yapıyordu. İş yerinden bir akşam çıkıyor ve saat 23:00 sıralarında bu cinayet yaşanıyor. Kimseyle husumeti yoktu. Bu olayın açığa çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kayseri'deki 'Maliyeci cinayetinde' yeni gelişme! Aile Cumhurbaşkanlığına başvurdu ve beklenen yanıt geldi!

BİR KEZ DAHA CİMER'E BAŞVURDULAR
Aile olayın aydınlatılması için önceki yıllarda olduğu gibi bir süre önce  yine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu. 
AİLENİN CİMER BAŞVURUSUNDA ŞU İFADELERE YER ALDI
Orhan Uçar, 22 Aralık 2003 tarihinde Kayseri İli Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi'nde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateşli silah ile başından vurularak öldürülmüştür. Olayın üzerinden yaklaşık 20 yıl geçmiş olmasına rağmen olayın fail ya da failleri henüz bulunamamıştır. Olayın çözülebilmesi için şu ana kadar Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve dosyanın şu an ne aşamada olduğu hakkında tarafıma bilgi verilmesini istiyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim.

Kayseri'deki 'Maliyeci cinayetinde' yeni gelişme! Aile Cumhurbaşkanlığına başvurdu ve beklenen yanıt geldi!

CİMER'DEN MERAKLA BEKLENEN CEVAP GELDİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nden (CİMER) Uçar ailesine geçtiğimiz hafta gelen yanıtta hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili verdikleri cevaplarına yer verildi.
BAŞSAVCILIK, GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN BAŞVURUYU ZAMANAŞIMI BÜROSUNA GÖNDERDİ
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı 2003/20115 soruşturma sayılı dosya ile ilgili olarak, şu yanıtı verdi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Başkanlığına göndermiş olduğunuz ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza yönlendirilen başvurunuz incelenmiş olup, gereği için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Zamanaşımı Bürosuna gönderildiği hususu bilgilerinize sunulur.
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR
Emniyet Genel Müdürlüğü de yine 20 yıl önce yaşanan olayla ilgili olarak Uçar ailesine CİMER aracılığıyla verdiği yanıtta, Sayın vatandaşımız, müracaatınıza konu olay ile alakalı Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda olayın şüpheli/şüphelilerinin tespiti çalışmaları titizlikle devam etmekte olup, gelişme olması halinde 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu doğrultusunda bilgi verilecektir. Bilgilerinize sunulur