Kayseri'deki işletmelere milyonluk ceza!
Kayseri'de vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmak adına gerçekleştirilen denetimlerden, çok sayıda işletmeye ceza yazıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetim ve cezalar paylaşıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kayseri’de vatandaşların hem sağlıklı hem de güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla son aylarda denetimler artırıldı. Özellikle Ramazan ayı süresince birçok market, fırın ve manavda denetimler gerçekleştirdi. Hijyen kurallarından son kullanma tarihine kadar birçok alanda ürünler tek tek incelendi. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.
'19 milyon 181 bin TL idari para cezası uygulandı'
Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafında son üç ayda yapılan denetimlere ilişkin açıklama geldi. Müdürlükten yapılan açıklamada, ocak-şubat ve mart ayında 5 bin 324 gıda denetimi yapılırken 158 idari yaptırım uygulandığı aynı zamanda kurallara uymayan çok sayıda işletmeye 19 milyon 181 bin TL idari para cezası uygulandığı aktarıldı.
Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü bir kez daha ‘Güvenilir gıda kırmızı çizgimiz’ sloganının altını çizdi.
