Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...

Önceki yıllarda ünlü sanatçılar sahne alıyordu. Festival ilçede 2 ya da 3 gün sürüyordu. Bu yıl ise farklı bir tablo ortaya çıktı. İncesu Üzüm Festivalinin açıklanan programı, ekonomide yaşananları hatırlattı ve 'Belediye festivaline ekonomik ayar' dedirtti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cuma günü festivale ev sahipliği yapacak. İncesu Kültür ve Üzüm Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 28’incisi yapılacak olan İncesu Kültür ve Üzüm Festivali hazırlıkları devam ederken, merakla beklenen festival programı da açıklandı. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, tüm vatandaşları festivale davet etti. İncesu Kültür ve Üzüm Festivali, 08 Eylül Cuma günü saat 16.00’da Karamustafa Paşa Kervansaray’ında yapılacak. 
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...(İlmek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek, festival daveti yaptı)
BU KEZ ÜNLÜ SANATÇILAR YOK
İncesu Belediyesi festival programını da açıkladı. Ancak programda önceki yıllardaki etkinliklerin aksine bu kez ünlü sanatçıların yer aldığı konser programlarının olmaması dikkat çekti.
Önceki yıllarda iki gün süren festival programı tek güne indirildi. Belediye tarafından festivalin program akışı ise şu şekilde duyuruldu: Mehteran ekibi gösterisi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Halk oyunları ve Folklor gösterileri, Protokol konuşmaları, üzüm üreticilerine ödüllerin verilmesi ve ikram.
BU YIL Kİ FESTİVAL PROGRAMI BU ŞEKİLDE DUYURULDU!
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...
FESTİVAL BU KEZ BİR GÜN YAPILACAK
Diğer yandan festivalle ilgili dikkat çeken bir ayrıntı da ortaya çıktı. Geçmiş yıllarda 2-3 gün süren festival bu kez bir günde tamamlanacak. Yine Orhan Ölmez, Kıraç ve Zara gibi ünlü sanatçıların da bir zamanlar sahne aldığı festival de bu kez herhangi bir konser programının olmaması da dikkat çekti.
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...
GEÇEN YIL KIRAÇ VE ZARA GİBİ ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALMIŞTI!
Örneğin geçtiğimiz yıl festivalin ilk gününde  Rock Müziğinin tanınan ismi Kıraç sahne almıştı.  Işık ve ses gösterilerinin yapıldığı konser renkli görüntüleri beraberinde getirmişti.
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye... Çeşitli yarışmaların düzenlendiği etkinlikte festivale katılanlara 5 bin kişilik yemek, 10 bin ton ise üzüm de ikram edilmişti.  
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...Yine gelenseksel İncesu Kültür ve Üzüm Festivalinin ikinci gününde Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Zara sahne almıştı. Sanatçı konsere katılanlara unutulmaz anlar yaşatmıştı. 
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...
FESTİVALE EKONOMİ ENGELİ Mİ?
Bu yıl ünlü sanatçıların festivalde yer almamasını ve açıklanan festival programını değerlendiren bazı çevreler, “Ekonomik sıkıntılar belediyelerin festival programlarını da etkiledi. Festivale ekonomik ayar!” şeklinde yorumlar yaptı. Peki, önceki yılların aksine ortaya çıkan bu tablo ekonomik sorunlardan mı, bununla birlikte artan ünlü sanatçı maliyetlerinden ya da belediyenin 'yeni tasarruf' politikasından mı kaynaklanıyor? Festival programındaki bu değişimin perde arkası merak konusu oldu.
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...Geçen yıl İncesu'da  yapılan festivalde objektiflere bu fotoğraflar yansımıştı. 
Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...Kayseri'deki festivale ekonomik ayar! Dikkat çeken detay! Nereden nereye...