Kayseri'deki emekliler bu teklifi konuşuyor: Araç alımında yeni dönem olabilir
Emeklilere ÖTV'siz araç alımını öngören kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Düzenleme kabul edilirse belirli şartları sağlayan araçlar kapsamda olacak.
Emeklilere ÖTV'siz araç alımını öngören kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Düzenlemenin kabul edilmesi halinde, en az yüzde 40 yerli üretim şartını karşılayan belirli modeller ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek.
Kayseri’deki emeklilerin gündeminde, emeklilere ÖTV'siz araç alım hakkı tanınmasına ilişkin kanun teklifi var. Ancak düzenleme henüz yasalaşmadığı için yürürlükte herhangi bir uygulama bulunmuyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan teklif şu aşamada yalnızca kanun teklifi niteliği taşıyor. Düzenleme henüz Genel Kurul'da kabul edilmediği ve Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için yürürlüğe girmiş değil.
Kimler yararlanabilecek?
Teklife göre uygulama tüm emeklileri kapsamayacak. SSK (4/1-a) ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin genel olarak kapsam dışında kalacağı, düzenlemenin kabul edilmesi halinde yalnızca belirtilen Bağ-Kur emeklileri için geçerli olmasının öngörüldüğü ifade ediliyor.
Hangi modeller var?
Teklifte, ÖTV muafiyetinden yararlanacak araçlarda en az yüzde 40 yerlilik şartı aranıyor. Bu kapsamda Togg T10X ve T10F, Fiat Egea Sedan ve Egea Cross, Fiat Ulysse Renault Clio, Megane Sedan ve Duster, Toyota Corolla, Corolla Hybrid ve C-HR ile Hyundai i20 ve Bayon modelleri yer alıyor.
