- Haberler
- Güncel
- Kayseri'deki dev şirketten istifa eden eski yönetici: Bayramda büyük dolandırıcılığı açıklayacağım
Kayseri'deki dev şirketten istifa eden eski yönetici: Bayramda büyük dolandırıcılığı açıklayacağım
Kayseri'de faaliyet gösteren ve binlerce ortağı olan dev şirketin eski yöneticisi bayramı işaret ederek, 'Bayramda büyük dolandırıcılığı açıklayacağım' dedi. Bu sözler kentte merak konusu oldu.
Kayseri Şeker'in eski Yöneticisi yaptığı açıklama ile yine akıllarda soru işaretleri bıraktı. Kayseri Şeker'de bir dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan ve ardından ‘gördüğü ve tespit ettiği usulsüzlükleri’ gerekçe göstererek, görevinden istifa eden Metin Demircan, Kurban Bayramını işaret ederek, yolsuzluk dosyası açıklayacağını söyledi.
'O büyük dolandırıcılığı benden önce açıklayın da görelim'
Demircan, 'Madem biliyorsunuz, bayramda açıklayacağım ve kendisinin de bildiği o büyük dolandırıcılığı benden önce açıklayın da görelim’ ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti.
Demircan'dan yine dikkat çeken Şeker iddiaları
Kayseri Şeker ile ilgili olarak açıklamalarına ve iddialarına devam eden Demircan, ‘11 yıl önce Panpet’te işe aldığı öz yeğeninin eşi, yıllar boyunca Panpet’te dönen hırsızlıklar defalarca kendisine anlatıyor. Ama her seferinde azar işitiyor, anlatılanlara inanmıyormuş gibi yapıyor. Sonrasında ne oluyor? Hırsızlıkları anlatan yeğeninin eşi hırsız müdür tarafından işten atılıyor' diye konuştu.
'Yalan desinler, bir daha Kayseri Şeker'le ilgili konuşmayacağım'
Demircan gündeme taşıdığı iddialarla ilgili olarak meydan da okudu. Kayseri Şeker'in eski yöneticisi ‘Söylediklerimin bir tanesine çıkıp yalan desinler, ben de şekerle ilgili bir daha tek kelime etmeyeyim’ dedi.
‘Herkes bu kişinin ne kadar acımasız biri olduğunu da görsün’
Demircan, şu ifadeleri kullandı: Bu güne kadar hiç kimseye vefa göstermemiş, sıkıştığı anda anında yön değiştirmiş bir kişiden bahsediyorum. Açıkça söylüyorum; ne AK Parti’ye ne MHP’ye hayatının bir gününde oy vermemiş, İYİ Parti kurulduğu günden beri açıktan desteğini gizlememiştir. Hatta Bünyan’da akrabalarının bulunduğu kalabalık bir ortamda “Hangi partiye oy vereceğiz?” diye sorulduğunda, hiç çekinmeden “Tabii ki İYİ Parti’ye vereceksiniz” diyebilecek kadar açık tavır koymuştur. Şimdi herkes bu kişinin ne kadar acımasız biri olduğunu da görsün. 11 yıl önce Panpet’te işe aldığı öz yeğeninin eşi, yıllar boyunca Panpet’te dönen hırsızlıklar defalarca kendisine anlatıyor. Ama her seferinde azar işitiyor, anlatılanlara inanmıyormuş gibi yapıyor. Sonrasında ne oluyor? Hırsızlıkları anlatan yeğeninin eşi hırsız müdür tarafından işten atılıyor. Yetmiyor, başkanın talimatıyla sadece işsiz bırakılmıyor; “hırsız, arsız” diye fişlenip 3 yılı aşkın süre dışarıda iş bulması engelleniyor. Bakıma muhtaç bir kızı olduğu için şehir dışında çalışmak zorunda kalıyor, sonra mecburen Kayseri’ye dönüyor. Ben bu hırsızlığı ortaya çıkardıktan sonra, yıllardır haklı olduğu ortaya çıkan bu çocuk başkanı arıyor. Ama başkan her zamanki gibi “Benim işten atılmasın da iş bulamamasında da hiçbir dahlim yok” diyor. Bu kişi dün Panpet’e gidiyor, eski mesai arkadaşlarıyla görüşüyor ve yıllar önce bu hırsızlıkları başkana anlattığını herkesin içinde açık açık söylüyor. Özellikle dikkat edin; yıllarca hırsızlarla iş birliği içinde olan, şirketin kamyonunu üzerine alan, rant düzeninin içinde adı geçen kişiler dün birbirleriyle gayet iyi geçinirken, sırf kendi yaptıklarını kapatabilmek için göstermelik olarak, hırsızlık sebebiyle işten atılan insanlara yani aslında arkadaşlarına en ağır küfürleri etmekten geri durmuyorlar. Dün bir kez daha herkesin içinde ortaya çıktı ki; yıllarca bu düzen herkesin bilgisi dahilinde yürütülmüş. Ben ortaya çıkarınca iş birlikleri bozuldu, herkes birbirini satmaya başladı.
Buradan ölümüne başkanın yanında duranlara sesleniyorum: Bakıma muhtaç çocuğu olan öz yeğenine bunu yapan bir kişi, günü geldiğinde size neler yapmaz bir düşünün. İşiniz bitince sizi nasıl ortada bırakacağını artık anlamaya çalışın. İşten atılan insanlar yıllarca kullanıldı. Şimdi ise, kendi bilgileri dahilinde yapılan işler ortaya saçılınca herkes ortada bırakıldı, bazıları ise sıyrılmaya çalışıyor. Bir diğer utanmazlık da şu: Ben hırsızlığı ortaya çıkardıktan sonra, iç denetim sanki kendileri tespit etmiş gibi anlatıp “Biz tespit etmiştik, o sonradan duydu” diyormuş. Buradan açık çağrı yapıyorum: Madem biliyorsunuz, bayramda açıklayacağım ve kendisinin de bildiği o büyük dolandırıcılığı benden önce açıklayın da görelim. Ayrıca herkes şunu da bilsin: Bu kişinin ne AK Parti ile ne de MHP ile uzaktan yakından gönül bağı yoktur. Açık şekilde İYİ Parti destekçisi olmuş, aynı zamanda CHP’ye yanaşma gayreti içinde hareket etmiştir. Söylediklerimin bir tanesine çıkıp “yalan” desinler…Ben de şekerle ilgili bir daha tek kelime etmeyeyim.

