Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil

Kayseri'de kısa süre önce kurulan dernekte dikkat çeken hareketlilik. Önce AK Parti Milletvekili ardından CHP Milletvekili ziyaret etti. Peki derneğin derdi ne?

Kayseri'de faaliyet gösteren dernek son dönemde merak konusu oldu. AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı'nın sık sık ziyaret ettiği derneği bu kez de CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ziyaret etti.

Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil

'Uzun zamandır planlıyorduk'

Kayseri Bina Görevlileri Derneği'nde yaşanan siyasi hareketlilik dikkatlerden kaçmadı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ‘Uzun zamandır planladığımız toplantımızı bugün Konya dönüşü gerçekleştirdik’ dedi.

Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil

CHP'li vekilden ziyaret sonrası açıklama

Kayseri Bina Görevlileri Derneği’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Turan, Başkan Yardımcısı Şahin Kurt ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiğini ifade eden Milletvekili Genç, ‘Bina görevlilerimizin yaşadığı sorunları, taleplerini ve beklentilerini değerlendirdik. Emekleriyle şehir yaşamının görünmeyen yükünü omuzlayan tüm bina görevlilerimize misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum’ dedi.

Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil

AK Partili vekil de ziyaret etmişti

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da derneği ziyaret ederek, görüşmeler gerçekleştirmişti. 2026 yılı itibariyle çalışmalarına hız veren derneğe yönelik bir süre önce ziyaret gerçekleştiren Cıngı, bina görevlilerinin taleplerini gündeme taşıdı.

Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil

 ‘Maaş promosyonu için bankalarla anlaşılan para şirketlerin değil çalışanların hakkı’

Cıngı, 'Yaklaşık üç yıl önce Kayseri’de kurulan Bina Görevlileri Derneği’nde emekçi dostlarımızla bir araya gelerek hasbihal edip problemlerini dinledik. Görev yaptıkları binalarda oturdukları evlerin elverişsizliğinden bazı bina sakinlerinin kendilerini tahkir etmelerine kadar çok fazla sıkıntıyla karşılaştıkları zaten herkesin malumu. İlaveten özellikle hem bina yönetim şirketlerinden hem de bina yöneticilerinden, apartmanlarda çalışan görevli kardeşlerimizin iş hukukunda ve mevzuatta tanımlanmış görevlerinin dışında işler yapmasını talep etmemelerini rica ediyoruz. Ayrıca görevlilerin maaş promosyonu için bankalarla anlaşılan paranın şirketlerin değil çalışanların hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz. Görevlilerin haftalık kanuni mesai saatleri dışında yaptıkları çalışmalar için de mesai ücretlerinin verilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Dernek başkanı Seyit Turan ve yönetim kurulu üyelerine tarafımıza takdim ettikleri plaket için de teşekkürlerimizi iletiyor, bu emekçi kardeşlerimize yaptıkları sorumluluğu ağır vazifelerinde başarılar diliyoruz' diye konuştu. 

Kayseri'deki dernekte siyasi hareketlilik! Önce AK Partili sonra da CHP'li vekil