Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Kayseri'yi etkileyecek depremlerle ilgili açıklama yaptı. Kayseri'de son yaşanan depremlerin ardından sıkça soru geldiğini dile getiren İçelli, 'Kayseri şu an yaşanan 6 Şubat depreminden sonra çok sallandı' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, Kayseri’yi etkileyecek depremlerle ilgili açıklama yaptı. Kayseri’de son yaşanan depremlerin ardından sıkça soru geldiğini dile getiren İçelli, “Bugün yaşanan sismik aktivite, Erkilet fay zonu üzerinde kısa sıçrama bir kırık üzerinde gerçekleşti. Herhangi bir gerilim transferi ile oluşmuş değil. Gerilim transfer durumu, Sarız fayı Fettahdere segmenti üzerinde olabilir, ama öyle bir veri henüz yok” dedi.
Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!Kayseri’yi yakından ilgilendiren Ecemiş fayı  ile ilgili de değerlendirme yapan İçelli, “Ecemiş fayından şimdilik korkmamıza gerek yok, bu fay şimdilik sessiz duruyor” dedi. 
Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!
Kayseri’den çok fazla soru geldiğini kaydeden İçelli, “Kayseri’de deliler fay grubu var. Erciyes fayı var. Bu fayların üzerinde her zaman dediğimiz gibi 5’in üzerinde deprem potansiyeli sürekli var. Bunun herhangi bir tetiklemeye ihtiyacı yok. Herhangi bir gerilim transferine ihtiyacı yok. Bu fayların üzerinden zaten bunlar olacaktır. Çok kırıklı bir yapı. Geçmişte de büyük depremler yarattı. Kayseri şu an yaşanan 6 Şubat depreminden sonra çok sallandı farkındayım, yine etkileri olacak, ama bu faylarda bir tetikleme olayı zaten yaşanmadı, herhangi bir gerilim transferi de yok. Ama münferit olarak bu faylar her zaman 5’in üzerinde depreme zaten hazırdır. 
Kayseri'deki depremlerle ilgili yeni açıklama!