Kayseri'deki baraj ile ilgili beklenen açıklama Başkan'dan geldi! Müjde üstüne müjde verdi

Kayseri'de bulunan ve geçtiğimiz yıllarda doluluk oranı kritik seviyelere inen Akköy Barajı ile ilgili açıklama Yeşilhisar Belediye Başkan Halit Taşyapan'dan geldi. Bir süredir gündemde olan konular hakkında konuşan Taşyapan, müjde üstüne müjde verdi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kamuoyunda bulunan iddialara yanıt verdi. Video ile açıklama yapan Taşyapan, Akköy Barajı’na yakında suyun geleceğini ifade ederken, aynı zamanda kapalı sulama sistemi hakkında konuştu.

Akköy Barajı’na su verilecek

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Akköy Barajımıza suyun geleceğinin müjdelerini bir birkaç gün önceden beri farklı sohbet ortamlarında, taziye ortamlarında söylüyorum. İnşallah 2-3 güne kadar barajımıza su inmiş olacak” dedi.

Kayseri'deki baraj ile ilgili beklenen açıklama Başkan'dan geldi! Müjde üstüne müjde verdi

Güzergah kontrolleri yapılacak

Aynı zamanda bölgede incelemelerin devam ettiğini açıklayan Taşyapan, “Bu konuda bugün için de yine 121. Şube Müdürlüğü dediğimiz bölgeyi kontrol eden Kayseri Bölge Müdürlüğü’müzün Şube Müdürü Hasan Bey bölgemizde ekiplerini getirdiler. Bölgenin hem temizlemesini yapacaklar hem de inşallah buranın bundan sonraki yıllarda da suyun daha hızlı gelmesini sağlamak amacıyla güzergah kontrollerini yapacaklar. Bu konunun hassas yönleri olduğu için biz belki açıklamayı geciktirdik” ifadelerini kullandı.

Kayseri'deki baraj ile ilgili beklenen açıklama Başkan'dan geldi! Müjde üstüne müjde verdi

Kapalı Sulama Sistemi için yıl sonunu işaret etti

Diğer yandan Kapalı Sulama Sistemi hakkında konuşan Taşyapan, “Onun dışında arazimizdeki yol yapım konusu ve kapalı sulama sistemimizin hızlı bir şekilde tamamlanmasıyla ilgili olan görüşmelerimiz var. Gelecek yıl sonuna kadar bu ovanın kapalı sulama sistemi bitecek ve memleketimiz inşallah kapalı sulama sistemine kavuşacak” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.