Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!

Son günlerdeki avukatlara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklenmiş, Kayseri'de kadın avukat bu kez erkek meslektaşı tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıya uğrayan kadın şikayetçi olurken Kayseri Barosu'ndan da bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün yanan olayda, Kayseri Barosu Üyesi Avukat Kübra Akdemir, saldırıya uğradı. Sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan aynı zamanda tehdit edilen Akdemir, dün şikâyetçi olmuştu.

Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!

Olay Kayseri Adliyesi 2’nci Aile Mahkemesindeki boşanma davasında yaşandı. İddiaya göre, Kayseri 2’nci Aile Mahkemesinde görülen davada Kübra Akdemir, karşı tarafın avukatı Ö.F.Ç arasında duruşmada başlayan tartışma duruşma sonunda da devam etti.  Bu sırada Avukat Ö.F.Ç. bir meslektaşına duruşma sonrasında sözlü saldırıda bulununca,  Kübra Akdemir araya girip, bu duruma tepki gösterdi.  Bunun üzerine Ö.F.Ç, Kübra Akdemir’e hakaret edip, tehditte bulundu.

Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!

Yaşanan bu olay sonrası Avukat Kübra Akdemir, kendisine yönelik hakaret, bazı çirkin ithamlarda bulunup, tehdit eden meslektaşı hakkında şikayetçi oldu. Haber merkezimize konuşan Akdemir, şiddetin ne olursa olsun her zaman karşısında olduklarını ifade etmişti.

Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!

Yaşanan üzücü olayın 8 Mart Kadınlar Günü’nden bir gün önce olması da dikkat çekmişti. Konuya ilişkin bir açıklamada Kayseri Barosu’ndan geldi. Olay hakkında soruşturma başlatıldığını aktaran Baro Başkanı Ali Köse,  “Adliye içerisinde herhangi bir insana olan şiddeti kesinlikle kabul edemeyiz. Onaylamadığımızı belirteyim. Soruşturma başlamış durumda. Soruşturma başlamış olması nedeniyle bu konuyla ilgili baro yönetim kurulumuz titizlikle ve hızla karar verecektir. Bu konuyla ilgili bütün belge, bilgi ve delilleri inceleyecektir. Ancak söylediğim üzere şiddetin hiçbirini onayla imkânımız yoktur. Bu noktada hiçbir şekilde şiddetle ilgili tasvip etmediğimizi ve gerekli incelemeleri hassas bir şekilde yapacağımızı söyleyeyim. Baromuza dün itibariyle şikâyette gelmiştir. Baro Avukat Hakları Komisyonumuz ilgili komisyonumuzla görüşüp, tutanak tutmuştur. Bu konuyla ilgili detaylandırma noktasında da şiddeti benimsemiyoruz. Savunmayı alıp, bütün delilleri de topladıktan sonra gerekli kararlar mutlaka verilecektir” diye konuştu. 

Kayseri'deki avukata saldırı olayında yeni gelişme!