Kayseri'deki acı olayla ilgili açıklama: Şiddeti normalleştiren bir yapı var!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 12 yaşındaki çocuğun bıçaklanarak, öldürülmesi olayının yankıları sürüyor. Yaşanan acı olayın ardından dikkat çeken açıklama. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki acı olayla ilgili açıklama: Şiddeti normalleştiren bir yapı var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen olayda 13 yaşındaki okul arkadaşı tarafından inşaatın çatı katında bıçaklanarak öldürülen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu olayın ardından açıklama yapan Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, “İlimizde kan donduran acı bir olayı yaşadık. Çocukların bu duruma getirilmesi gerçekten çok üzücü. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, hatırlatıyoruz; çocukları koruyamayan toplumun geleceği olmaz” dedi.

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, yaşanan acı olayın ardından  yaptığı açıklamada “Çocuklar bu karanlığın, bu şiddetin, bu zorbalığın, bu sahipsizliğin gölgesine terk edilemez” çağrısı yaptı. TV dizilerine, bilgisayar oyunlarına, siber zorbalığa dikkat çeken Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  Ne yazık ki şiddet her alanda acı olayları beraberinde getiriyor. Çocuklar, şiddeti normalleştiren yönetim anlayışı, mafyatik olayları özendiren kontrolsüz dil, televizyon dizileri, programlar, bilgisayar oyunları, akran zorbalığı, siber zorbalık, yasa dışı zararlı içeriklerle, karşı karşıya kalıyor! Bu sorunlu tablo ile birlikte İlimizde de kan donduran acı bir olayı yaşadık. Çocukların bu duruma getirilmesi gerçekten çok üzücü. Buradan bir kez daha uyarıyoruz, hatırlatıyoruz; çocukları koruyamayan toplumun geleceği olmaz. Çocukları sahipsiz bırakan değil, onları zararlı tüm unsurlardan koruyan kollayan gerekli tüm adımlar, her alanda kararlılıkla atılmalıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar, Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır." Bu görev, bu vebal öncelikle ülkeyi yönetenlerindir. Bu nedenle bu ve benzeri acı olaylara artık seyirci kalınması kabul edilemez. Çocuklar bu karanlığın, bu şiddetin, bu zorbalığın, bu sahipsizliğin gölgesine terk edilemez.

Kayseri'deki acı olayla ilgili açıklama: Şiddeti normalleştiren bir yapı var!

Ne olmuştu?

Kayseri’nin Melikgazi İlçesine bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında dün meydana gelen olayda, aynı okulda okuyan 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan ayrıldı. Okuldan uzaklaşan ikili, sokak üzerinde bulunan bir inşaata girdi. İnşaatın çatısına çıkan T.Ş. burada, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.'ye saldırdı. S.D., vücuduna aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptığı müdahalede talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri de inceleme yaptı. S.D.'nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayın ardından eve giden ve durumu ailesine anlatan katil zanlısı T.Ş. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kayseri'deki acı olayla ilgili açıklama: Şiddeti normalleştiren bir yapı var!

Toprağa verildi

"Bilgisayar oyunu" yüzünden öldürüldüğü iddia edilen S.D., Hulusi Akar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Anbar Mezarlığına defnedildi. Cenaze de çocuğun annesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.